Ένα Νόστιμο Νηστίσιμο κέικ χωρίς ζάχαρη

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Για τις δύσκολες μέρες της νηστείας που φτάνουν ώστε να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας χωρίς ιδιαίτερες τύψεις και απόλυτα μέσα στο κλίμα της σαρακοστής!•3,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης •1 κούπα ελαιόλαδο •0,5 κούπα κονιάκ ή λικέρ •1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι •1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού •1 κουτ. γλ. κανέλα και γαρύφαλλο •1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα, την οποία διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού •1 μπέικιν πάουντερ •Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, κράνα) κομμένα σε μικρά κομμάτια και αλευρωμένα καλά •0,5 κούπα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα •30-40 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια •1 βανίλια •1 κουτ. σούπ. μέλι 

Εκτέλεση •Στη λεκάνη του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. •Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, χτυπώντας συνεχώς. •Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε. •Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. •Σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο μακρόστενες στρώνουμε καλά χαρτί ψησίματος (διαφορετικά κολλάει) και ρίχνουμε το μείγμα. •Ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα στον αέρα ή προσαρμόζουμε το χρόνο και τη θερμοκρασία ψησίματος ανάλογα με το πώς ψήνουμε τα υπόλοιπα κέικ ανάλογα στο φούρνο μας. Maresei.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger