ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ;

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο «κολλάτε» στην τηλεόραση και παρακολουθείτε δακρύβρεχτα σίριαλ και ταινίες ή γιατί πάτε στο σινεμά για να δείτε δράμα, αντί για κωμωδία;
Ο λόγος είναι ότι οι δραματικές ταινίες και σειρές, σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και να εκτιμάτε τα καλά που έχετε στη ζωή σας!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ψυχολόγοι που έκαναν σχετική έρευνα στο πανεπιστήμιο Ohio State. Πρόβαλαν δραματικές ταινίες σε φοιτητές και μετά τους ζήτησαν να περιγράψουν τα συναισθήματά τους. Πολλοί φοιτητές δήλωσαν ότι μετά από κάθε ταινία ένιωθαν καλύτερα, γιατί έβλεπαν πιο ξεκάθαρα τα καλά στοιχεία της δικής τους ζωής.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, «όταν βλέπουμε μια τραγωδία στο σινεμά ή στην τηλεόραση, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τις δικές μας σχέσεις και τη δική μας ζωή. Και καταλήγουμε να εκτιμήσουμε διαφορετικά κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό να τα "ξαναβρούμε" με κάποιον φίλο, με τον οποίο μπορεί να έχουμε τσακωθεί ή να αναθεωρήσουμε για τη σχέση μας».

Από την έρευνα διαπιστώθηκε επίσης ότι οι ταινίες έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα άτομα που είναι απογοητευμένα και προβληματισμένα με τη ζωή τους. Αντιθέτως, αν κάποιος είναι ευχαριστημένος με τη ζωή του, είναι λιγότερο πιθανό να νιώσει καλύτερα μετά από μία δραματική ταινία.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger