ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΜΑ ΘΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012


Συσκευές που μοιάζουν με επιθέματα οι οποίες θα μεταδίδουν με ασύρματο τρόπο πληροφορίες σχετικά με ζωτικά στατιστικά στοιχεία υγείας, σχεδιάζουν ερευνητές.
Οι συσκευές οι οποίες σχεδιάζονται να μοιάζουν περισσότερο σαν τατουάζ παρά σαν ιατρικό επίθεμα, θα μπορούσαν να μετρήσουν τη δραστηριότητα της καρδιάς και τα εγκεφαλικά κύματα, όπως δήλωσε ο John Rogers, του University of Illinois της Urbana-Champaign. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μεγάλο όφελος θα ήταν η ιδιότητα της συσκευής να παρακολουθεί συνέχεια την υγεία και την καλή κατάσταση.

Η έρευνα βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν είναι σαφές πόσο θα κοστίζουν ή πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να είναι διαθέσιμες οι συσκευές.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί πώς θα μετριέται κάτι που κάνει ο οργανισμός-οι δράσεις της καρδιάς για παράδειγμα-και στη συνέχεια να μεταδίδεται η πληροφορία χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι συσκευές θα έχουν αρκετές ομοιότητες με τα προσωρινά τατουάζ των παιδιών ενώ το μέγεθος του επιθέματος θα είναι περίπου αυτό ενός γραμματόσημου.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger