ΤΟ FACEBOOK ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΙ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Αν νομίζετε ότι έχετε περισσότερα κιλά απ' ό,τι θα έπρεπε, κακώς κατηγορείτε τον εαυτό σας. Το πιθανότερο είναι ότι γι' αυτή σας την άποψη ευθύνεται το Facebook. Σύμφωνα με έρευνα του The Center for Eating Disorders της Βαλτιμόρης, τα social media επηρεάζουν αρνητικά το πώς αντιλαμβάνεται κανείς το σωματικό του βάρος.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 600 χρήστες του Facebook ηλικίας 16 με 40 και αποκάλυψε ότι το 51% των ερωτηθέντων επηρεάζεται όταν βλέπει φωτογραφίες φίλων του στην υπηρεσία. Νοιώθει με άλλα λόγια ότι το βάρος του είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε.

Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (51%) εκείνων που συγκρίνουν τη ζωή τους με εκείνη των φίλων τους στο Facebook παρατηρώντας τις φωτογραφίες και τα status updates τους. Από αυτούς το 32% σχολίασε ότι αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της σύγκρισης.

Την ίδια στιγμή, το 44% εξ' αυτών λέει ότι είναι ιδιαίτερα προσεκτικó όταν βγαίνει με φίλους καθώς φωτογραφίες από την έξοδο μπορεί να καταλήξουν στο Internet. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το 43% αποφεύγει να φωτογραφηθεί αν δεν αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετά προσεγμένη η εμφάνιση του.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger