Κίνδυνος αποβολής ή έκτοπης κύησης για τις παθητικές καπνίστριες

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι γυναίκες που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής ή έκτοπης κύησης, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.Μάλιστα, ο κίνδυνος είναι αθροιστικός. Όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο παθητικό κάπνισμα κατά τη διάρκεια της ζωής, τόσο περισσότερο κινδυνεύει σε περίπτωση εγκυμοσύνης να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. 
Οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου «Roswell Park» της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Δρ Άντριου Χάιλαντ, μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν περίπου 80.00 γυναίκες, εκ των οποίων οι 41.000 δεν είχαν καπνίσει ποτέ, οι 5.000 ήταν καπνίστριες και οι 35.000 πρώην καπνίστριες. 
Οι επιστήμονες μελέτησαν κατά πόσο το παθητικό κάπνισμα είχε επηρεάσει την έκβαση της εγκυμοσύνης τους. Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι, όσες γυναίκες είχαν εκτεθεί στο παθητικό κάπνισμα για περισσότερα από δέκα χρόνια, ειδικά σε παιδική ηλικία ή ως ενήλικες περισσότερα από 20 χρόνια κατ’ οίκον, ή για περισσότερα από δέκα στον χώρο εργασίας, είχαν κατά μέσο όρο 17% μεγαλύτερη πιθανότητα να αποβάλλουν και 61% να έχουν έκτοπη κύηση, δηλαδή το έμβρυο να αναπτύσσεται εκτός της μήτρας. 
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι το χρόνιο παθητικό κάπνισμα συμβάλλει στην αρνητική έκβαση πολλών κυήσεων κάθε χρόνο», σημειώνουν οι ερευνητές στα συμπεράσματα της μελέτης. Οι συνέπειες του ενεργητικού καπνίσματος στις γυναίκες είναι γνωστές και περιλαμβάνουν τον αυξημένο κίνδυνο στειρότητας, πρόωρου τοκετού, αποβολής και άλλων επιπλοκών. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι καπνίστριες έχουν 16% μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής και 44% μεγαλύτερο κίνδυνο έκτοπης κύησης, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καπνίζουν. 
 Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πάνω από 4.000 χημικές ουσίες, μεταξύ των οποίων καρκινογόνες, καθώς και τοξικά βαρέα μέταλλα. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι μερικές από αυτές τις ουσίες μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία του ορμονικού συστήματος και να παρέμβουν στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, η υγεία των εγκύων και των βρεφών έχει βελτιωθεί μετά την εφαρμογή των αντικαπνιστικών μέτρων στους δημόσιους χώρους, για τον περιορισμό της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα. Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger