Φάρμακα στα supermarkets

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αίσθηση προκάλεσε χθες το πρωί η συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος στην Πόπη Τσαπανίδου στην εκπομπή «ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ». Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εντείνει τις πιέσεις προς τους φαρμακοποιούς για να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το υπουργείο προσπαθεί να βρει τρόπους διάθεσης των φαρμάκων, εκτός φαρμακείων, και εξετάζεται ακόμα και η πιθανότητα διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και τα περίπτερα. 
Η αντίδραση των φαρμακοποιών ήταν άμεση. «Είναι πρωτοφανές να εκβιάζει αυτός ο οποίος χρωστάει. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν αχαριστία απέναντι στους φαρμακοποιούς, η προσφορά των οποίων είναι τεράστια τους τελευταίους μήνες σε έναν Οργανισμό που καταρρέει», είπε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών κ.Κώστας Λουράντος στην Πόποη Τσαπανίδου. 

Επίσης ανέφερε ότι τα χρέη των Δημοσίων Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ανέρχονται στο 2 δισ. ευρώ, από το 2010. «Επιπλέον», πρόσθεσε, «το πρόβλημα της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να λυθεί σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν είναι ένα πρόβλημα κόστους αλλά εσόδων και κακής πρόβλεψής τους», διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Όσο για την πώληση των φαρμάκων από αλυσίδες καταστημάτων, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου τόνισε πωε είναι απαράδεκτο, γιατί το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να χορηγείται από επιστήμονες, ότι είδους φάρμακο και αν είναι αυτό. Αναμένονται εξελίξεις στο Εθνικό Σχέδιο για την Υγεία... http://www.emedi.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger