Αντιμετωπίζοντας τη θυλακίτιδα

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τί είναι η θυλακίτιδα
 Θυλακίτιδα ονομάζεται η μικροβιακή λοίμωξη ή η φλεγμονή του θύλακα – του σημείου από όπου εκφύονται οι τρίχες- και της περιβάλλουσας δερματικής επιφάνειας. Η μόλυνση του θύλακα εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς το θύλακα αντί να εκφύεται κάθετα προς την επιφάνειας της επιδερμίδας. Η θυλακίτιδα μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μόνο στην περίπτωση που η εκδήλωση της οφείλεται σε ιό, μικρόβιο ή μύκητα. Το πιο συχνό μικρόβιο που προκαλεί θυλακίτιδα είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.  
Πού οφείλεται η θυλακίτιδα  
•σε χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο •στην έντονη εφίδρωση •σε ουσίες -που έρχονται σε επαφή με το θύλακα- οι οποίες προκαλούν ερεθισμό του θύλακα, όπως το οινόπνευμα, και τα λιπαρά διαλύματα. Ποιά είναι τα συμπτώματα της θυλακίτιδας 
 •φλεγμονή του θύλακα •ενδεχόμενη εμφάνιση βλατίδας και/ή κύστης •ενδεχόμενη ουλή ή δυσχρωμίες (υπερμελάγχρωση ή υπομελάγχρωση) 
Πώς θεραπεύεται η θυλακίτιδα  
Η θεραπεία για τη θυλακίτιδα περιλαμβάνει συνήθως επάλειψη της πληγείσας περιοχής με αντισηπτικά διαλύματα ή αντιβιοτικές κρέμες και τη λήψη αντιβιοτικών φαρμάκων. Ωστόσο, σε περίπτωση που η φλεγμονή έχει δημιουργήσει εξανθήματα και κύστεις μπορεί να χρειαστεί να γίνει μικρή χειρουργική επέμβαση για τη διάνοιξη των κύστεων. 
Πώς μπορεί να περιοριστεί 
Η θυλακίτιδα εμφανίζεται συχνά μετά από το ξύρισμα, για το λόγο αυτό προτιμάτε άλλες αποτριχωτικές μεθόδους, όπως το κερί, το χαλάουα ή το λέιζερ. Επιπλέον, αν έχετε έντονο πρόβλημα εφίδρωσης προτιμάτε ενδύματα που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, όπως είναι τα βαμβακερά και τα λινά ενδύματα. http://www.healthpress.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger