Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την Συντέλεια…

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Με την 21η Δεκεμβρίου να πλησιάζει, η «συντελειοφοβία», δηλαδή ο φόβος για την συντέλεια του Κόσμου, κυριεύει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Όμως ακόμη και όσοι υποστηρίζουν πως το ημερολόγιο των Μάγια αποκαλύπτει την «ημερομηνία λήξης» του πλανήτη, δεν συμφωνούν μεταξύ τους στις λεπτομέρειες. Κάποιοι πιστεύουν πως ένας άγνωστος πλανήτης (τον ονομάζουν Νιμπίρου) θα χτυπήσει τη Γη, ενώ άλλοι, παραμένουν πιστοί στις παραδοσιακές περιγραφές τις Αποκάλυψης, και αναμένουν βιβλικές καταστροφές από τον ουρανό. 
 Η NASA έχει δηλώσει επίσημα πως η 21η Δεκεμβρίου του έτους 2012 θα είναι μια απλή Παρασκευή. Μισή αλήθεια βέβαια, καθώς την συγκεκριμένη ημέρα συμβαίνει το χειμερινό ηλιοστάσιο (ή αλλιώς νότιο ηλιοστάσιο), κατά το οποίο ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον τροπικό του Αιγόκερω. Είναι η ημερομηνία κατά την οποία η νύχτα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια σε κάθε έτος. Το αμέσως επόμενο διάστημα, η διάρκεια της ημέρας αρχίζει να ξαναμεγαλώνει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, διάφοροι αρχαίοι λαοί γιόρταζαν αυτές τις ημέρες, ως προμήνυμα της νίκης του Θεού Ήλιου απέναντι στο σκοτάδι. Αργότερα οι χριστιανοί τοποθέτησαν τα Χριστούγεννα σε αυτήν την περίοδο αντικαθιστώντας στην ουσία τον Ιησού με τον θεό Ήλιο. Όμως ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά, όταν 1 στους 10 ανθρώπους (παγκόσμια έρευνα) πιστεύει πως το τέλος της Γης είναι μόλις λίγες μέρες μακριά… Στην Κίνα οι σπόροι της «συντελειοφοβίας» εισήχθησαν με την προβολή της χολιγουντιανής ταινίας “2012”, η οποία προβλήθηκε μόλις πριν από ένα μήνα στην χώρα της ανατολής. 
 Ο φόβος εξαπλώθηκε σαν επιδημία σε ολόκληρη την Κίνα. Μία γυναίκα, ανώτερη μηχανικός, σύζυγος καθηγητή πανεπιστημίου, φέρεται να δώρισε τις αποταμιεύσεις της σε φτωχά παιδιά, προκειμένου να περάσουν ευτυχισμένα “τις λίγες ημέρες που τους απέμειναν”. Ένας Κινέζος, ξυλουργός στο επάγγελμα, σπατάλησε όλες του τις οικονομίες σε πολυτελείς απολαύσεις, αν και η γυναίκα του είχε μόλις φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ήθελε να προλάβει να ζήσει όσα περισσότερα μπορούσε, σύμφωνα με το Asia Times. 
Στην Xinjiang ένας άλλος άνδρας ξόδεψε όλη την περιουσία του, φτιάχνοντας μια κιβωτό, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένεια του. Αν αυτά σας φαίνονται ακραία, τότε ίσως δεν γνωρίζετε πως έχουν καταγραφεί χειρότερες ιστορίες πανικού και υστερίας. Τον Μάιο του 2011, όταν ένα χριστιανικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε τις «προφητείες», ορισμένοι πιστοί πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα, με σκοπό να διαδοθεί το μήνυμα της «Αποκάλυψης» (ίσως με την ελπίδα της αποτροπής της).
 Δεν είναι πάντα αστείες οι ιστορίες μαζικής υστερίας. Το 1997, 39 μέλη της αίρεσης «Πύλη του Παραδείσου» αυτοκτόνησαν στην Βόρεια Καλιφόρνια, εκλαμβάνοντας την άφιξη του κομήτη Hale-Bopp, ως «θείο σημάδι». Επειδή η κατάσταση έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, η NASA έφτιαξε τον ειδικό λογαριασμό Google+hangout, ώστε να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, όσο ανόητη και αν είναι και σε κάθε καταστροφικό σενάριο που προβληματίζει τον κόσμο. Ακόμη και το WikiHow δημιούργησε ειδική σελίδα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους έχουν κυριευθεί από την φοβία «του τέλους του Κόσμου». 
Η ιστοσελίδα παρουσιάζει παλαιότερες ημερομηνίες, όπου σύμφωνα με τα σενάρια που διακινούνταν στο παρελθόν, η Γη έπρεπε να έχει σβήσει από τον συμπαντικό χάρτη. Όσο και αν διασκεδάζουν μερικοί με την κατάσταση, για κάποιους άλλους ο πανικός εντείνεται όσο πλησιάζει η μέρα 21/12/2012…. Το σίγουρο είναι πως ακόμη και αν δεν συμβεί το παραμικρό ανεξήγητο φαινόμενο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, την αμέσως επόμενη μέρα, μια νέα ημερομηνία θα έρθει να δώσει μια παράταση στο τέλος των ημερών… Πηγές: Asia Times, Huffington Post, Nasa
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger