"Πρωτοφανής η επιτευχθείσα δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα"

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

H δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί είναι πρωτοφανής, επισήμανε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο που διοργανώνουν οι FT και η Boussias Communications, τονίζοντας ότι παρά την τεράστια ύφεση το 2012 τα αποτελέσματα θα αποκλίνουν μόλις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο, ενώ το 2013 θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα μετά μια ολόκληρη δεκαετία.

Ο κ.Ζανιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αν και η Βουλή ψηφίζει τα μέτρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, το πρόβλημα είναι η αποτελεσματική τους εφαρμογή, τομέας όπου πολλές φορές παρουσιάστηκαν υστερήσεις. Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση τους ειδικά στους τομείς της φορολογικής διοίκησης, των αποκρατικοποιήσεων, της δικαιοσύνης και της εκπαίδευσης.

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και όχι των έμμεσων φόρων, στην παρούσα φάση, ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Γκίκας Χαρδούβελης είπε ότι μια τραπεζική ένωση σε επίπεδο ευρωζώνης είναι η σωστή απάντηση στην κρίση.

Για την ελληνική κρίση είπε ότι η Ελλάδα έκανε ότι είχε να κάνει, οι Ευρωπαίοι έχουν "καβούρια" στις τσέπες τους και δεν θέλουν να δώσουν τα λεφτά γρήγορα, ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του, και γενικότερα επισήμανε ότι το θέμα του "κουρέματος" του χρέους δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν τις γερμανικές εκλογές.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger