Προσθέστε γεύση στα φαγητά σας, όχι όμως και θερμίδες

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αν, για να δώσετε γεύση στα καθημερινά σας γεύματα επιστρατεύετε τυριά, dressingsκαι άλλα συνοδευτικά γεμάτα λιπαρά, ίσως είναι καλή ιδέα να αλλάξετε συνήθειες, χωρίς να στερηθείτε τη νοστιμιά που αυτά δίνουν. Πάρτε έμπνευση από τα παρακάτω dressingsκαι μπαχαρικά, που είναι χαμηλότερα σε θερμίδες, ενώ γεμίζουν τον οργανισμό μας βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Χυμός λεμονιού 
Βοηθάει στην απώλεια βάρους, εξισορροπεί το pHτου σώματος και μας γεμίζει βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού είναι, από μόνος του, superfood και προσθέτει μία νότα φρεσκάδας σε κάθε γεύμα. Tabasco 
Για τους λάτρεις των καυτερών, η πικάντικη αυτή σάλτσα από κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, δίνει γεύση ενώ αυξάνει τα επίπεδα του οργανισμού μας σε βιταμίνη C και καψαϊκίνη, που είναι γνωστό ότι επιταχύνουν τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας.  
Χούμους 
Κι όμως, το –πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη- dipμπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν dressing. Αντικαταστήστε με αυτό την μαγιονέζα και γλιτώστε γύρω στις 150 θερμίδες σε κάθε γεύμα!  
Πέστο 
Γεμάτο φρέσκα συστατικά, όπως ο βασιλικός και το σκόρδο, το σπιτικό πέστο είναι ό,τι καλύτερο για τα σάντουιτς ή το ψητό κρέας, ενώ περιέχει Ω6 λιπαρά, που απελευθερώνουν τις ορμόνες που μας κόβουν την όρεξη. 
 Πηγή: http://www.queen.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger