Η συνταγή για το ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα!!!

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αϋπνίες, ανησυχία, κατάθλιψη, κρύωμα, δυσπεψία, όλα μαζί; Μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος που θα σας θεραπεύσει! Δεν ξέρω τίποτα περί αγιουρβέδα και βοτάνων, αλλά ξέρω πόση διαφορά μπορεί να κάνει η γεύση στην ψυχολογία και η ψυχολογία όλων είναι στον πάτο. Θα έχετε δοκιμάσει το αλκοόλ, αλλά προτείνω αρχαία ινδική σοφία: Με βάση το haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά» και με λίγο ψάξιμο ακόμα, βρήκα μία συνταγή που ισχυρίζεται όχι χαρίζει την αθανασία. Παραλίγο. Νομίζω ότι έχει τη γεύση της ζεστασιάς μιας μαλακιάς κουβέρτας την ώρα που ρεμβάζεις. Δεν είναι και λίγο. 

Έχουμε και λέμε: Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρυ και χρώμα στη μουστάρδα και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν. Τζίντζερ και κάρδαμο, που ενισχύουν την πέψη. Κανέλα, που ρυθμίζει το ζάχαρο, πιπέρι καγιέν που βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, γαρίφαλο, επίσης αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό, όπως και το μέλι. Κι αν όλα αυτά δεν σας νοιάζουν, η γεύση του είναι τέλεια. 
Oi αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας: 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα 1 ½ κουταλάκια κουρκουμά ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη ½ κουταλάκι κάρδαμο, πιπέρι καγιέν 2-3 Γαρίφαλα Ένα ξυλάκι κανέλα ή ½ κουταλάκι σκόνη Μέλι  
Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια και τέλος! Στην υγειά σας!!
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger