Πού να πάτε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Είτε σας αρέσουν τα καρναβάλια είτε όχι, έχουμε προορισμούς που ικανοποιούν και τις δύο περιπτώσεις.  
Τύρναβος Όσοι βρεθούν εκεί θα διασκεδάσουν με τα τοπικά δρώμενα και θα πιουν το περίφημο τσίπουρο και κρασί!  
Νάουσα Γλέντι, μουσική, χορός, παραδοσιακοί μεζέδες και νόστιμο ναουσαίικο κρασάκι! Ιδιαίτερο στοιχείο είναι το έθιμο «Μπούλες» ή, κατ' άλλους, «Γενίτσαροι και Μπούλες».  
Ξάνθη Το ξανθιώτικο καρναβάλι (εκτός από το πατρινό) είναι ξακουστό! Χορός, καλό φαγητό, μουσική. Μη χάσετε το ξανθιώτικο έθιμο «το κάψιμο του Τζάρου», σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα.  
Καλαμάτα Κεράσματα, αερόστατα, παιχνίδια, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, λιώσιμο παστού, φωτιές, τσικνίσματα και άλλα έθιμα! 
Πάτρα Η βασίλισσα του καρναβαλιού έχει βάλει όπως κάθε χρόνο τα καλά της και σας περιμένει! Το Σάββατο γίνεται η «Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση» και την Κυριακή το κέφι φτάνει στο ζενίθ, με την παρέλαση και την καύση του Καρνάβαλου.  
Αράχωβα Είναι η Μύκονος του χειμώνα! Η Αράχωβα ενδείκνυται και για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ειδικά για όσους αγαπούν την έντονη ζωή!  
Παλιός Παντελεήμονας Ένα γραφικότατο μέρος, όπου αφήνετε το αυτοκίνητο στις αρχές του χωριού και το περπατάτε με τα πόδια. Πέτρινα σπίτια και μια μαγική πλατεία με μεγάλο πλάτανο, πολλές ταβέρνες και καφενεδάκια. E-Radio.gr Daily
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger