Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Και πάλι νοτιάδες, που εάν εξαιρέσουμε πολύ μικρά διαστήματα, έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του φετινού χειμώνα. Ως είθισται, οι βροχές θα είναι περισσότερες σε δυτικά προσήνεμες περιοχές της χώρας και οι άνεμοι αυτοί θα είναι προπομπός για γενίκευση των φαινομένων πλέον, στο τέλος της εβδομάδας.  
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας τουλάχιστον έως και το μεσημέρι, κυρίως όμως σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα (κυρίως δυτική), Πελοπόνησο, κεντρικό και ανατολικο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη όπου, αναμένονται βροχές κατά διαστήματα, με ασθενείς εντάσεις όμως. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12-14 βαθμούς στα πεδινά της βόρειας χώρας καθώς και στο βόρειο Αιγαίο και στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και τους 14-16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και στις υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου. Οι άνεμοι εξασθενούν σταδιακά. Στο πρώτο μισό της ημέρας, παραμένει το Ν ρεύμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τοπικά θα φτάσει τα 8 μποφώρ (γενικά στα 6-7), αλλά στη συνέχεια θα αρχίσει να εξασθενεί και για το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι αισθητό μόνο στα Δωδεκάνησα από ΝΑ διευθύνσεις στα 5 μποφώρ γενικά. Στο υπόλοιπο νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι στρέφονται σε ασθενείς ΒΑ. Στις υπόλοιπες θάλασσες υποπνέοντες-ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.  
Επόμενες ημέρες  
Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013, αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και κάποιες βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες, χωρίς μεγάλες εντάσεις. Στην Πελοπόνησο και τη Στερεά Ελλάδα, κατά διαστήματα νεφώσεις με τάσεις να περιορίζονται στο δεύτερο μισό της ημέρας χωρίς να εκδηλωθούν κάποια φαινόμενα. Βορειότερα στη χώρα θα υπάρξει αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και οι άνεμοι ασθενείς στις περισσότερες θάλασσες με εξαίρεση τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου, θα πνέουν από Α-ΑΒΑ διευθύνσεις έως και τα 4 μποφώρ.  
Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, τα φαινόμενα περιοριζόνται στο ανατολικό Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της ημέρας σταματούν τελείως, αλλά ταυτόχρονα αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά, στα βορειοδυτικά και στα βόρεια τμήματα της χώρας, κατά διαστήματα πυκνότερες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστεί η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις να τη διακόπτουν μονο για λίγα διαστήματα. Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και οι άνεμοι στρέφονται ξανά σε ΔΝΔ σε σταδιακή ενίσχυση φτάνοντας προς το βράδυ και τα 7 μποφώρ σε νοτιοδυτικό Αιγαίο, Κυκλάδες, ανατολικό και βορειοανατολικό Αιγαίο, κατά τόπους και στο Ιόνιο.  
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, μας περιμένει νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές, που θα οφείλονται σε ψυχρό μέτωπο, οι οποίες θα ενταθούν και στη συνέχεια θα δώσουν καταιγίδες. Η επιδείνωση αναμένεται και στη βόρεια χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας με βροχές, αναλόγως και στα ανατολικότερα του Αιγαίου, με ανάλογα φαινόμενα με αυτά της δυτικής χώρας, καθώς το μέτωπο θα κινείται ανατολικά. Βροχές θα πέσουν και σε ένα μεγάλο τμήμα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα νοτιότερα του Αιγαίου, χωρίς όμως να έχουν την ίδια ένταση και διάρκεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πίνδου έως και τα 700-800μ γενικά στα βορειότερα και κυρίως στις δυτικά προσήνεμες περιοχές, έως και τα 800-900μ στα νοτιότερα σε αντίστοιχες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και δεν αναμένονται τιμές άνω των 10 βαθμών, ενώ σχετική πτώση θα σημειώσει και στα βόρεια κατά 2-3 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο νότιο Αιγαίο αναμένονται παρόμοιες με τις προηγούμενες ημέρες θερμοκρασίες. Οι ΝΔ άνεμοι ενισχύονται και θα φτάσουν τις θυελλώδεις, ίσως και πολύ θυελλώδεις εντάσεις στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά σε παρόμοιες εντάσεις για να στραφούν στη συνέχεια σε δυτικούς σημειώνοντας εξασθένηση.  
Επιμένουν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 οι βροχές σε δυτικά προσήνεμες περιοχές της χώρας και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση σε γενικές γραμμές με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στις ανατολικές περιοχές. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, μικρή θα είναι η πτώση στα νοτιότερα του πελάγους. Ο βροχερός καιρός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακο 9-10 Φεβρουαρίου, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία σε χειμερινές τιμές που γενικά θα επιτρέψουν χιονοπτώσεις σε ολα τα ορεινά της χώρας τουλάχιστον όσον αφορά το Σάββατο, διότι την Κυριακή είναι αρκετά πιθανές οι χιονοπτώσεις και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην Ήπειρο και στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά διαστήματα ισχυροί ή πολύ ισχυροί κυρίως στα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα από Δ ή ΝΔ διευθύνσεις. 

Η νέα εβδομάδα, από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου θα χαρακτηριστεί από τις αρκετές βροχές και κατά πάσα πιθανότητα τα συστήματα θα μας έρθουν από τα δυτικά, συνοδευόμενα από κανονικές ή και χαμηλότερες του κανονικού θερμοκρασίες σε δυτικά/βορειοδυτικά και βόρεια. Αρκετές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά και όσον αφορά τη βόρεια και βορειοδυτική χώρα, ενδεχομένως και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη θα έχουμε και σε επόμενο δελτίο μας, ποιές ημέρες θα εστιαστούν τα φαινόμενα, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του καιρού. Επιμέλεια: Νίκος Γκίκας (http://kyklogenesis.gr) http://www.meteo-news.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger