"Αν"

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η ταινία ''Αν'' περιγράφει τη ζωή του Δημήτρη από το 2009 μέχρι το 2012 με ένα μεγάλο έρωτα και χωρίς αυτόν. Το “Αν…” είναι ένα φιλμ με δύο παράλληλα σενάρια στον ίδιο χρόνο, με κοινά γεγονότα και πρόσωπα, μια ιστορία με δύο πλευρές. 
 Περιγράφει τι θα γινόταν αν ο Δημήτρης είχε βγει εκείνο το βράδυ έξω από το σπίτι στην Πλάκα γνωρίζοντας τη Χριστίνα και τι αν είχε καθίσει μέσα. Έχουμε δύο διαφορετικές εκδοχές: αυτή του “Έρωτα” και αυτή της “μοναξιάς”». Κάτι σαν όσα «δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή». Η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχουν απλώς το ρόλο των αφηγητών στην ιστορία. Είναι ένας κινηματογραφικός φόρος τιμής στους δύο αγάπημένους ήρωες. Στο ντεμπούτο του ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης καταπιάνεται με μια σταθερά που έχει απασχολήσει το παγκόσμιο σινεμά, δηλαδή την τυχαιότητα και το δίλημμα που επιφέρει ο έρωτας και έρχεται να καλύψει το κενό των ελληνικών ταινιών που πραγματεύονται τον έρωτα. Η υπαρξιακή αναζήτηση, η νοσταλγία, στοιχεία θρίλερ και σεξουαλικού δράματος είναι επίσης έντονα στην ταινία. Γεφυρώνει δύο ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα, με άξονα τη μοιραία στιγμή που καθορίζει το μέλλον και το κάνει με κινηματογραφική αίσθηση στην παλέτα των εικόνων και τη μείξη των ήχων, των τραγουδιών και της μουσικής. Με τη Μαρίνα Καλογήρου, μια ηθοποιό με ικανότητα στις ψυχολογικές εκρήξεις, που αντισταθμίζουν το γήινο ταμπεραμέντο της, εξελίσσεται με μια ενδιαφέρουσα ροή. 
Τα απότομα κοντράστ στους χαρακτήρες, στο ύφος, δίνουν μια ιδιαιτερότητα στην ταινία... 
Χώρα: ελλάδα Έτος: 2012 Σκηνοθέτης: Χριστόφορος Παπακαλιάτης Ηθοποιοί: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Μαρίνα Καλογήρου trailer http://www.emedi.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger