Ποια ασθένεια έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους;

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Για περισσότερα από 12.000 χρόνια η ευλογιά σκοτώνει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους. Μόλις το 1967, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), μολύνθηκαν περισσότερα από 15 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων πέθαναν τα 2 εκατομμύρια. Ύστερα από μία επιτυχημένη εκστρατεία μαζικών εμβολισμών η ευλογία εκριζώθηκε το 1979 ως η πρώτη και μοναδική νόσος. Η ευλογιά είναι μια μολυσματική ασθένεια στον άνθρωπο, που προκαλούνται από οποιαδήποτε από δύο παραλλαγές του ιού, τον '' τον Variola major'' και '' τον Variola minor''. Η ασθένεια είναι επίσης γνωστό από την Λατινική ονομασία '' τον Variola'' ή '' τον Variola vera'', που είναι ένα παράγωγο το λατινικό '' ψαριών '', έννοια spotted ή '' χαρακτήρες '', έννοια "pimple". Ο όρος "ευλογιά" πρώτα χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη τον 15ο αιώνα να διακρίνει τον variola από τη "μεγάλη ευλογιά" (σύφιλη). 
 Ευλογιά μεταφράζει σε μικρά σκάφη αίματος, του δέρματος και με το στόμα και στο λαιμό. Στο δέρμα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα χαρακτηριστικό maculopapular εξάνθημα, και αργότερα, έθεσε γεμάτους υγρό φουσκάλες. '' V. σημαντικό '' παράγει μια πιο σοβαρή ασθένεια και έχει ένα συνολικό ποσοστό θνησιμότητας του 30 έως 35%. V. '' ήσσονος σημασίας '' προκαλεί μια ηπιότερη μορφή της ασθένειας (γνωστό και ως alastrim, cottonpox, milkpox, whitepox και itch της Κούβας) που σκοτώνει περίπου το 1% των θυμάτων. Τύφλωση που προκύπτουν από την περιπλοκή του κερατοειδή ulceration και αυλακώσεων στα σημεία και σωματική διάπλαση αρθρίτιδα και Οξεία οστεομυελίτιδα είναι λιγότερο συνηθισμένη επιπλοκές, δει σχετικά με 2–5% των περιπτώσεων. 
 Ευλογιά πιστεύεται ότι προέκυψαν στους πληθυσμούς περίπου 10.000 BC. Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, εκτιμάται ότι η ευλογιά ήταν υπεύθυνο για 300–500 εκατομμύρια θανάτους. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 εκτιμώμενα κρούσματα 50 εκατομμύρια της ευλογιάς παρουσιάστηκε στον κόσμο κάθε έτος. Μετά από επιτυχημένα προγράμματα εμβολιασμού εκστρατείες καθόλη τη διάρκεια του 19ου και 20ού αιώνα, ο που ανακοίνωσε την εξάλειψη της ευλογιάς, τον Δεκέμβριο του 1979. http://www.news-medical.net http://www.scienceillustrated.gr/?p=5061
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger