ΓΥΝΑΙΚΕΣ VS ΑΝΤΡΕΣ: ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012


Ώρα να πέσουν οι μάσκες…. Καιρός να μάθουμε τι σκέφτονται οι «αντίπαλοι» για το πρώτο ραντεβού, τι ανησυχίες έχουν, αν έχουν αγωνία αλλά και τι προσέχουν… Για το λόγο αυτό επιστράτευσα τον κολλητό που λέγαμε και μου έλυσε βασικές απορίες… Αρχικά ας αναλύσουμε το δικό μας μέτωπο.

Part I : Η ετοιμασία για το πρώτο ραντεβού…

«ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ». Πρώτο βήμα τηλέφωνο στην κολλητή!! Αφού την ενημερώσεις, την κουβαλάς στο σπίτι και αρχίζετε να ψαχουλεύετε την ντουλάπα σου. Κι αφού αποφασίσετε ότι δεν έχεις τίποτα να φορέσεις (γιατί ποτέ δεν βρίσκεις κάτι κατάλληλο ακόμα κι αν μόλις πριν δυο μέρες άδειασες τα μαγαζιά), μεταφέρεστε στο δικό της σπίτι που εκεί στάνταρ ξεθάβεις ρούχα της που είχες σταμπάρει τον προηγούμενο αιώνα αλλά δεν βρήκες ευκαιρία να τα καβατζώσεις… Ρούχα: DONE!!! Επόμενο βήμα γενικό ρεκτιφιέ. Παίρνεις απόφαση ότι δεν προλαβαίνεις να χάσεις 3 κιλά μέχρι το βράδυ και αρχίζεις να φτιάχνεις νύχια, μάσκες προσώπου και γενικά ξεσηκώνεις όλα τα tips από τα περιοδικά (μην ντρέπεσαι όλες μας αδειάζουμε το μανάβικο της γειτονιάς στο πρόσωπό μας παρόλο που ξέρουμε ότι είναι άδικος κόπος και κόστος). Και τελευταίο βήμα κουβέντα με την κολλητή!!! « Μέχρι που να φτάσουμε σήμερα?? Που θα πάμε?? Και αν δεν έχουμε τι να συζητήσουμε??? Έλα, πες κανένα θέμα να το έχω καβάτζα…» (Τελικά τρώμε μεγάλη φρίκη και εμείς… ας το παραδεχτούμε…) Για να τσεκάρουμε λοιπόν: εμφάνιση κομπλέ, ηθικό ακμαιότατο άρα έτοιμη για τη μεγάλη μέρα… βραδιά μάλλον….

PART II: Μετά το ραντεβού…

Ξανακάνεις την ίδια κίνηση: τηλέφωνο την κολλητή σου (σε περίπτωση που το διαβάζει κάποιος άντρας ναι ότι και να κάνουμε ενημερώνουμε την κολλητή μας σας αρέσει δεν σας αρέσει). Αφού έρθει με την τσίμπλα στο μάτι και της φτιάξεις ένα καφέ να ξυπνήσει γιατί αλλιώς δεν λειτουργεί, αρχίζεις την ανάλυση…. Τι φόραγε, που σε πήγε, αν πλήρωσε, για τι συζητήσατε, πως ήταν ο τρόπος του απέναντί σου, αν σε φίλησε και πότε σε φίλησε, μέχρι που φτάσατε, τι σου είπε όταν έφυγε, αν σου έστειλε μήνυμα το επόμενο πρωί. Με λίγα λόγια ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Και πως βγαίνει η γνωμάτευση?? Αααα, πολύ εύκολα… Όσο και να λένε οι άντρες ότι οι γυναίκες είμαστε μυστήριες , στην πραγματικότητα είμαστε πολύ απλές ως προβλέψιμες.
Σίγουρα θέλουμε ο άντρας που μας κυκλοφορεί να έχει περιποιημένη εμφάνιση. Δεν εννοώ να είναι στην τρίχα συνέχεια, ούτε να φοράει συνέχεια πουκάμισα. Απλά μας αρέσει να περιποιείται την εμφάνιση του (μην φτάνουμε στα άκρα όμως…. δεν είπαμε να βγάζει και φρύδι). Στη συνέχεια, το μέρος του ραντεβού παίζει ρόλο, καθοριστικό κιόλας. Το ιδανικό είναι να πρωτοτυπήσει και να διαλέξει ένα διαφορετικό και έξυπνο μέρος. Και το γήπεδο πρωτότυπο είναι αλλά δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Φυσικά και δεν θα μας χαλάσει το κλασσικό φαγητό-ποτό, αρκεί το φαγητό να μην είναι τα σουβλάκια του Τέλη στο Μεταξουργείο και το ποτό μπύρες στα παγκάκια στον Αγ. Κωνσταντίνο. Ακόμα, τα θέματα συζήτησης που θα διαλέξει αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητας του. Θέλουμε να μάθουμε τι μουσική προτιμά, τι ταινίες βλέπει αλλά θέλουμε να δούμε κ αν είσαι ρομαντικός, έξυπνος και γενικά καλλιεργημένος. Στο θέμα της πληρωμής οφείλω να ομολογήσω είμαι οπισθοδρομική, όπως και οι περισσότερες. Δεν θέλουμε ο άντρας να πληρώνει συνέχεια, αλλά στο πρώτο ραντεβού επιβάλλεται… όσο μοντέρνες και να είμαστε θέλουμε τον άντρα να είναι ιππότης. Τώρα, σε όλα τα υπόλοιπα θέλουμε απλά να κάνει κίνηση και για το φιλί και για- αν μας δει πρόθυμες- το κάτι παραπάνω χωρίς όμως να είναι πιεστικός. Και φυσικά να δώσει σημάδια ζωής το επόμενο πρωί. Συγγνώμη τώρα τα θεωρείτε υπερβολικά αυτά???

Και τώρα ώρα για το αντίπαλο στρατόπεδο… Μην νομίζετε ότι τα αγοράκια είναι τόσο χαλαρά όσο νομίζουμε…. Έχουν τα άγχη τους κ αυτά…

PART I : Πριν το ραντεβού…

Πρώτη μεγάλη διαφορά। Οι άντρες δεν πρόκειται να ειδοποιήσουν τους φίλους τους…. ΟΚ άμα συναντηθούν και το φέρει η κουβέντα θα πετάξουν ένα αδιάφορο «θυμάσαι την γκόμενα που σου είπα τις προάλλες?? Θα βγούμε σήμερα…» και θα συνεχίσουν την κουβέντα τους. Αν βέβαια όντως ενδιαφέρονται πιο σοβαρά για την κοπέλα θα ζητήσουν τη γνώμη κάποιου μεγαλύτερου κυρίως για το μέρος που θα πάνε. Σίγουρα πάντως θα διαλέξουν ένα μέρος που δεν συχνάζει εκεί η παρέα τους… Τώρα, όσον αφορά την προετοιμασία θα ξαφνιαστείς άμα δεις ένα αγόρι να ετοιμάζεται… Αφού κάνει μπάνιο βάζει όλα τα αρώματα και τα αποσμητικά που έχει στο σπίτι. Δεν αγχώνεται ιδιαίτερα με τα ρούχα, διαλέγει το συνολάκι με το οποίο έχει ρίξει γκομενάκια και νιώθει σίγουρος… Τελευταία στάση, περίπτερο…. Ξέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρησιμοποιήσει σήμερα τα «σκουφάκια» αλλά νιώθει ασφάλεια και σιγουριά και μόνο που τα έχει στην τσέπη του…

PART II: Μετά το ραντεβού…

Είστε έτοιμες καλές μου??? Θα ξυπνήσουν και θα μιλήσουν με τον κολλητό. «Έλα ρε, πήδηξες??» πρώτη και μοναδική ερώτηση. Όλη η κουβέντα θα εξαρτηθεί από αυτή την απάντηση… Αν όντως σκόραρε το βράδυ, θα μιλήσει με τον φίλο του για το τι έκανε και πως… Η διαφορά γυναικών – αντρών στο θέμα αυτό, είναι ότι οι γυναίκες ασχολούμαστε κυρίως με τις λεπτομέρειες, ενώ οι άντρες θα πουν τα βασικά: πόσες φορές, πού, ήταν καλή? κλπ. Τώρα, αν δεν προχωρήσατε αρκετά θα το παίξει αδιάφορος και θα πει απλά πέρασα καλά. Να ξέρεις πάντως πως και τα αγοράκια δίνουν σημασία σε μικρές λεπτομέρειες. δεν θα τα συζητήσουν, αλλά θα τα κρατήσουν για τον εαυτό τους. Πρώτο πράγμα που προσέχουν είναι το ντύσιμό σου. Δεν θα προσέξουν αν το συνολάκι σου φιγουράρει σε βιτρίνα στο Κολωνάκι, αλλά κατά πόσο προσεγμένο είναι το ντύσιμό σου (σε πληροφορώ μέχρι και το μανικιούρ μας προσέχουν μερικοί). Επιπλέον, από τη συζήτηση μεταξύ σας θα προσπαθήσει –όπως και εμείς- να σε ψυχολογήσει, να καταλάβει τι άνθρωπος είσαι. Και ναι τους αρέσουν οι γυναίκες που όντως έχουν κάτι να πουν, που έχουν ενδιαφέροντα και προσωπικότητα… Το θέμα «πληρωμή» το σχολιάζουν κι αυτοί. Προσοχή όμως!!! Δεν θέλουν να πληρώσει η κοπέλα αλλά να κάνει όμως την κίνηση, μην το έχει ως δεδομένο (εεε δίκιο έχουν μην είμαστε και εμείς γαϊδούρες…). Και τέλος, το κρίσιμο σημείο…. Μέχρι που θα φτάσουμε… εδώ οι απόψεις διίστανται… Μερικοί άντρες πιστεύουν το κοινότυπο «αν μου κάτσει από το πρώτο ραντεβού είναι εύκολη..», ενώ οι περισσότεροι αδιαφορούν. Πιστεύουν ότι πρέπει να κάνεις απλά αυτό που θες τη δεδομένη στιγμή. Αν δεν κάνει την κίνηση να μείνετε μόνοι σας μην αγχώνεσαι… απλά θέλει να σε βγάλει από το δίλημμα επειδή σε βλέπει πιο σοβαρά. Δεν είσαι η κοπέλα της μιας νύχτας και θέλει να προχωρήσετε σιγά σιγά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!! Και να προσπαθήσει όμως να σε ξεμοναχιάσει δεν σημαίνει ότι σε θέλει μόνο για ένα βράδυ. Γενικά, από ότι καταλάβατε στο θέμα αυτό δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν (και μετά λένε εμάς πολύπλοκες και παράξενες… τέλος πάντων).

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια…. Ναι θα ασχοληθούν με το ραντεβού σας αλλά όχι τόσο πολύ όσο εσύ. Για σένα θα είναι το γεγονός της εβδομάδας- και του μήνα μην σου πω- γι’ αυτόν όμως, ένα βράδυ που θέλει να περάσει καλά. Αφού βγείτε, θα ασχοληθεί για κανένα τέταρτο –στην καλύτερη- και θα συνεχίσει τη δουλειά του, ενώ εσύ θα το σκέφτεσαι όλη μέρα. Έτσι έχουν τα πράγματα, κι όσο κι αν το αρνείται το αγόρι σου κι αυτός τα ίδια έκανε στο δικό σας ραντεβού (μην βγάλεις παντόφλα τώρα σκέψου ότι είστε μαζί). Ελπίζω να σας βοήθησα έστω και λίγο να καταλάβετε το αντίπαλο στρατόπεδο αν και δεν μπορείς να τους βάλεις όλους σε ένα καλούπι… Πιστεύω τουλάχιστον να είστε πιο χαλαρές την επόμενη φορά….

Betty Li
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger