ΟΙ «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012


Την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση έκαναν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας. Παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα με αφορμή την πρώτη τους δράση, τέσσερα μέλη της Κίνησης περιέγραψαν σε αδρές γραμμές τη φιλοσοφία και τους σκοπούς της νεοσύστατης ομάδας. Στο ερώτημα ποια ανάγκη γέννησε αυτή την κίνηση, ο Νίκος Παντελίδης απάντησε πως η κίνηση ξεπήδησε από την ανάγκη ενεργοποίησης των πολιτών για θέματα που τους αφορούν. Ιδιαίτερα, σήμερα που διανύουμε ημέρες σύνθετης κρίσης, η παρουσία αυτή γίνεται αναγκαιότερη. Η προσφορά φθηνών ελληνικών προϊόντων ήταν μόνο η αφορμή. Άλλωστε, πολλοί από τους ενεργούς πολίτες έχουν καταγράψει συμμετοχή και σε άλλες κοινωνικές δράσεις του παρελθόντος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ορίζοντας τα διαφορετικά στοιχεία της προσπάθειας η Έλενα Λαγαρία είπε πως οι Ενεργοί Πολίτες δεν είναι μια συνηθισμένη κίνηση, γιατί δεν έχουν σχέση με τη δομή, ή με τον τρόπο λειτουργίας ενός συνηθισμένου σωματείου ή ΜΚΟ. «Δεν θέλουμε ιεραρχία, σφραγίδες, οικονομική διαχείριση. Επίσης δεν δεσμεύεται κάθε μέλος των ενεργών πολιτών να μετέχει σε κάθε δράση. Στόχος μας είναι η δημιουργία παράλληλων δράσεων με διαφορετικές ομάδες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Εύη Καλούδη σχολιάζοντας παρατήρηση ότι τους χαρακτηρίζουν «Κίνημα πατάτας» είπε ότι δεν τους ενοχλεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Αυτό όμως που θέλουν να ξεκαθαρίσουν είναι πως δεν θέλουν να γίνουν κίνηση πολιτών για την πατάτα και φιλοδοξούν να μην γίνουν κίνημα «πατάτα».
Η Σοφία Τζίμα αναφέροντας τα επόμενα βήματα της ομάδας, είπε πως έχουν ξεκινήσει επαφές με παραγωγούς και άλλων προϊόντων, επίσης εκδήλωσαν ενδιαφέρον και παραγωγή της περιοχής για την προώθηση των προϊόντων τους, ιδιαίτερα από τις περιοχές Αγιάς και Φαρσάλων. Εκεί βέβαια, η απουσία ομάδας παραγωγών ώστε να εξασφαλίζονται μεγάλες ποσότητες σε ανταγωνιστικές τιμές. Επίσης, ξεκίνησαν επαφές με αγροτοσυνδικαλιστές και δημάρχους άλλων περιοχών.
Σε ότι αφορά …τα στατιστικά στοιχεία: οι αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στον ιστότοπο www.energw.gr έχουν ξεπεράσει τις 800, τα «κτυπήματα» στην ιστοσελίδα είναι χιλιάδες, ενώ η ποσότητα πατάτας που ζητήθηκε ξεπέρασε την προσφορά στο διπλάσιο.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger