8 λόγοι για τους οποίους σπάνε τα μαλλιά σου και πώς να το σταματήσεις

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Γιατί όλες θέλουμε υγιή μαλλιά χωρίς σημάδια φθοράς!Όταν ακούς τα μαλλιά σου να σπάνε καθώς τα βουρτσίζεις, σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Κι ενώ το να χάνεις πέρίπου 100 τρίχες τη μέρα θεωρείται φυσιολογικό, το να σπάνε συνεχώς τα μαλλιά σου σημαίνει πωε κάτι δεν κάνεις καλά. Είτε υπερβάλλεις με το σφίξιμο της αλογοουράς σου είτε κάτι δεν παέι καλά με τη διατροφή σου, εντόπισέ το και διόρθωσέ το… 
1. Τραβάς τούφες από τα μαλλιά σου Παίζοντας με τα δαχτυλά σου τραβώντας τούφες και στροβιλίζοντάς τες, τεντώνεις τη τρίχα και στο τέλος τη σπάς! Βρες κάτι άλλο για να απασχολείς τα δάχτυλα σου… 
2. Φτιάχνεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα υγρά Η βούρτσα ή η χτένα σε μαλλιά που είναι ακόμα υγρά μόνο φθορά μπορεί να προκαλέσει. Προτίμησε να τα ξεμπερδεύεις αρχικά με τα δάχτυλά σου. 3. Πιάνεις τα μαλλιά σου σε πολύ σφιχτή αλογοουρά Είναι σίγουρα ο ιδανικός τρόπος να φτιάξεις τα μαλλιά σου όταν είναι άλουστα, αλλά μην το παρακάνεις με το τράβηγμα και με τα πολύ σφιχτά λαστιχάκια. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγεις να το κάνεις πολύ συχνά. 
4. Χρησιμοποιείς σίδερο ισιώματος καθημερινά Γνωρίζεις σίγουρα ότι η υψηλή θερμοκρασία κάνει κακό στα μαλλιά! Τα μαλλιά “στεγώνουν”,δημιουργείται ψαλίδα και φυσικά σπάνε. Προσπάθηε να μειώσεις την ένταση της θερμότηταςκαι να χρησιμποιείς κάποιο προιόν για τη προστασία από τη θερμότητα. Και φυσικά αραίωσε τη συχνότητα που το κάνεις. 
 5. Αποφεύγεις να κουρευτείς Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου και έτσι αποφεύγεις συστηματικά το κομμωτή σου. Έτσι όμως επιβαρύνεις την υγεία των μαλλιών σου και την όμορφη εμφάνισή τους καθώς η φθορά στις άκρες μόνο αυξάνεται.
 6. Κάνεις πολύ συχνά ανταύγειες Ίσως πιστεύεις ότι επειδή δεν βάφεις όλα σου τα μαλλιά δεν τα επιβαρύνεις τόσο, αλλά είναι μύθος. Αναζήτησε πιο φυσκούς τρόπους να φωτίσεις τα μαλλιά σου. 
 7. Κάνεις άστατο ύπνο Αν το μεγαλύτερο μέρος της φθοράς είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού, σημαίνει ότι τρίβεις έντονα το κεφάλι σου στο μαξιλάρι. Μπορείς για να ελαττώσεις τη τριβή να αντικαταστήσεις τις μαξιλαροθήκες σου με σατέν. 
 8. Λείπει η πρωτείνη από τη διατροφή σου Η πρωτείνη μπορεί να επισκευάσει τα αδύνατα σημεία στα μαλλιά σου και να γίνει σύμμαχός σου στην αντιμετώπιση της φθοράς των μαλλιών. Αλλά προσοχή! Η υπερβολική λήψη πρωτείνης μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου εύθραυστα, κάτι που αντιμετωπίζεται μόνο με σωστή ενυδάτωση. Είναι σημαντικό να βρείς τη σωστή ισορροπία μεταξύ πρωτείνης και ενυδάτωσης. faysbook.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger