Φόρος για τα άτακτα παιδιά!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Την στιγμή που τα παιδιά κάνουν μάθημα με τα μπουφάν στα σχολεία, η απίθανη συγκυβέρνηση τολμά να ζητά από τους γονείς τους –που τους έχει γδάρει με την άγρια φορομπηχτική πολιτική της- να πληρώνουν τα βιβλία, αν τυχόν τα επιστρέψουν μουτζουρωμένα ή υπογραμμισμένα. Δηλαδή, θα τιμωρούνται οι γονείς των… απείθαρχων μαθητών που θα «παρανομούν» γράφοντας στα βιβλία τους, τα οποία πολλές φορές είναι τόσο κακοφτιαγμένα, που γίνονται φύλλο και φτερό όσο προσεκτικός κι αν είσαι.
 Και όλα αυτά, για να εξοικονομηθούν 25 εκατ., να μειωθεί κι άλλο το ποσό του προϋπολογισμού για την παιδεία, γιατί προφανώς δεν είναι ευχαριστημένοι με το ότι ήδη δίνουν ψίχουλα. Πέρα όμως από την οικονομική διάσταση του θέματος, υπάρχει και μια άλλη: η προσπάθεια να περάσει ο αυταρχισμός του δόγματος του νόμου και της τάξης και στα σχολεία. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πατάξει οποιαδήποτε συμπεριφορά αποκλίνει με κάποιον τρόπο από την κανονικότητα που αυτή οριοθετεί, ακόμη κι όταν πρόκειται για κάτι τόσο μικρό, όπως το να σημειώνει ο μαθητής στα βιβλία του. Υπάρχει μια συνέχεια σε όλα αυτά που προωθούνται. 
Ας μην ξεχνάμε την… επαναφορά του Ν. 4.000 περί τεντιμποϊσμού για τους εκπαιδευτικούς, που έκανε τους κουρείς να τρίβουν τα χέρια τους. Στο πλαίσιο αυτό, να προτείνουμε και κάποια μέτρα για να έχουμε παιδιά πειθαρχημένα και στη συνέχεια πολίτες υπάκουους: την επαναφορά της βίτσας, την επίπληξη των μαθητών που δεν κάνουν το σταυρό τους στην προσευχή, τη διαπόμπευση των μαθητριών που βάφονται και άλλα πολλά που πολύ μας έχουν λείψει τα τελευταία 30 χρόνια. http://neopolis.gr/
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger