Τεστ αίματος για την κατάθλιψη

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Ένα απλό τεστ αίματος μπορεί να διαγνώσει την κατάθλιψη, μέσα σε λίγα λεπτά, υποστηρίζουν Ιάπωνες ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέιο στο Τόκιο. Η εξέταση που ανέπτυξαν οι επιστήμονες από την Ιαπωνία δείχνει τα επίπεδα κατάθλιψης μετρώντας τις συγκεντρώσεις φωσφορικού οξέος στο αίμα. Το νέο τεστ μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενών με κατάθλιψη εάν διεξάγεται στο πλαίσιο των τακτικών ιατρικών τσεκ-απ, σημειώνεται σε μελέτη των Ιαπώνων ειδικών. 
Η σύνδεση μεταξύ των επιπέδων του φωσφορικού οξέος και της κατάθλιψης είχε επιβεβαιωθεί σε προηγούμενη μελέτη που διεξήχθη και η οποία αφορούσε 66 άτομα, 31 εκ των οποίων είχαν διαγνωσθεί με κατάθλιψη. Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στη διάγνωση Οι ασθενείς με κατάθλιψη εμφανίζουν μικρότερες συγκεντρώσεις φωσφορικής αιθανολαμίνης. Με βάση τη συγκεκριμένη μέτρηση οι ερευνητές ήταν σε θέση να διαγνώσουν τα καταθλιπτικά άτομα με ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 82%. 
Σε αντίθεση, άλλα τεστ αίματος για τη διάγνωση της κατάθλιψης, τα οποία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης είναι άκρως χρονοβόρα, αφού για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται αναλύσεις του DNA των λευκών αιμοσφαιρίων. Τα νέα ευρήματα θα καταστήσουν ευκολότερη την αντικειμενική και αποτελεσματική διάγνωση των ασθενών με κατάθλιψη στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ευελπιστούν ότι η εξέταση θα κυκλοφορήσει ευρέως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. 
 Βιβλιογραφία Daily Telegraph http://www.emedi.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger