Τουρλού λουκάνικου

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Συνταγή για 4 άτομα Από το: xs-recipes.com  
Υλικά 

-1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
-6 χοντρά καλής ποιότητας λουκάνικα με διάφορα αρωματικά (περίπου 400γρ.)
 -4-5 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κιβάκια 
-1/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί 
-1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 
-1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες 
-2 μεγάλες φρέσκες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά τσιπς  

Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας στο μέτριο Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μας σε ένα μεγάλο τηγάνι (πυρίμαχο φούρνου) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε και τις πατάτες το τηγάνι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις διότι οι πατάτες εύκολα λιώνουν και σπάζουν. Κρατάμε τα υλικά μας στο τηγάνι σοτάροντας για 3-4 λεπτά και μετά με μία τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε σε ένα πιάτο αφήνοντας το λίπος που μαζεύτηκε μέσα στο τηγάνι. Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και βάζουμε μέσα τα λουκάνικα και τα τηγανίζουμε για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά. Περίπου στα 5 λεπτά προσθέστε το κρασί και αφήστε το να κοχλάσει για 2-3 λεπτά γυρίζοντας ταυτόχρονα τα λουκάνικα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει το μείγμα για 3-4 λεπτά. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες με το μπέικον και το κρεμμύδι πάνω από τα λουκάνικα. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας για 8-10 λεπτά. Μέσα στον χρόνο αυτό οι πατάτες θα ψηθούν και θα δημιουργηθεί μία πολύ ωραία σάλτσα. 
Σερβίρετε φαγητό σας απευθείας από τον φούρνο με φρέσκο ψωμί και καλή όρεξη! http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3025.html
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger