Διαλέξτε το φύλο του μωρού σας

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Οι πιο δημοφιλείς τεχνικές για την επιλογή του φύλου του μωρού από την πιο αποτελεσματική προς τη λιγότερο αποτελεσματική: -Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση (PGD). Σε μια κλινική γονιμότητας λαμβάνονται τα ωάρια μιας γυναίκας, γονιμοποιούνται με το σπέρμα του άντρα σε ένα τρυβλίο Petri και στη συνέχεια, ελέγχονται τα έμβρυα για το φύλο. Όταν βρεθούν τα έμβρυα με το επιθυμητό φύλο εμφυτεύονται στη μήτρα της γυναίκας. Με εξωσωματική γονιμοποίηση, υπάρχει 50% πιθανότητα εγκυμοσύνης και 100% πιθανότητα επιλογής φύλου.
 -Η τεχνική MicroSort. Είναι όπως η Microsoft, αλλά, αλλά αντί για soft είναι sort. H τεχνική βασίζεται στο ότι τα σπερματοζωάρια που δίνουν το Χ χρωμόσωμα για τα κορίτσια είναι μεγαλύτερα από τα σπερματοζωάρια που έχουν το Y χρωμόσωμα. Στην τεχνική MicroSort, παίρνουν το σπέρμα ενός άντρα, το βάζουν σε ένα σωλήνα και γίνεται χρώση. Τα μεγαλύτερα σπερματοζωάρια καταναλώνουν περισσότερη χρωστική ουσία, γεγονός που τα καθιστά πιο φωτεινά, όταν φωτιστούν με λέιζερ (laser). Έτσι γίνεται διαχωρισμός του σπέρματος σε φωτεινό και λιγότερο φωτεινό και γίνεται σπερματέγχυση στη γυναίκα με το σπέρμα ανάλογα με το φύλο που επιθυμεί το ζευγάρι. Λέγεται, ότι έχει 90 τοις εκατό επιτυχία στην επιλογή των κοριτσιών και 75 τοις εκατό επιτυχία στην επιλογή αγοριών. Η τεχνική αυτή δεν είναι εγκεκριμένη από τον FDA. Η τεχνητή γονιμοποίησης έχει μόνο μία στις έξι πιθανότητες να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη και κοστίζει.
 -Η τεχνική Ericsson. Τα θηλυκά σπερματοζωάρια είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι είναι πιο αργά. Παίρνουν ένα δείγμα σπέρματος, το βάζουν σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα και βάζουν μια ειδική κόλα. Το ταχύτερο, αρσενικό σπέρμα πάει στον πυθμένα, ενώ τα θηλυκά σπερματοζωάρια μένουν πιο ψηλά. Στη συνέχεια γίνεται διαχωρισμός και σπερματέγχυση. Ο Ronald Ericsson, που είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτή την τεχνική, λέει ότι είναι 78 με 85 τοις εκατό αποτελεσματικό, για την επιλογή ενός αγοριού και 73 έως 75 τοις εκατό αποτελεσματικό, για την επιλογή ενός κοριτσιού. Μερικοί γιατροί γονιμότητας διαφωνούν και ισχυρίζονται πως δεν λειτουργεί όπως οι προηγούμενες τεχνικές, αλλά κατά τα άλλα είναι η φθηνότερη.
 -Η μέθοδος Shettles. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στον κύκλο της ωορρηξίας της γυναίκας. Αν το ζευγάρι θέλει αγόρι κάνει σεξ όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην ωορρηξία. Αν θέλει κορίτσι, κάνει σεξ δύο έως τέσσερις ημέρες πριν από την ωορρηξία. Με ένα θερμόμετρο (ώστε να μπορεί να ελέγχει η γυναίκα τη θερμοκρασία της, για να μάθει πότε έχει ωορρηξία) ή με ένα τεστ ωορρηξίας, βρίσκεται η κατάλληλη μέρα. Ο Δρ Shettles Landrum, ο ιδρυτής αυτής της μεθόδου, λέει ότι είναι 75 τοις εκατό αποτελεσματικό. Άλλοι λένε ότι η αποτελεσματικότητα είναι πολύ χαμηλότερη. 
 -Η μέθοδος Whelan. Έρχεται σε σύγκρουση με την μέθοδο Shettles. Σύμφωνα με την Whelan, τα αγόρια γίνονται με σύλληψη νωρίς στον κύκλο μιας γυναίκας, τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ημέρες πριν από την ωορρηξία. Λέει ότι η τεχνική της είναι 68 τοις εκατό αποτελεσματική για τα αγόρια και 56 τοις εκατό αποτελεσματική για τα κορίτσια.
  -Η μέθοδος των σεξουαλικών στάσεων. Αν θέλετε ένα αγόρι, οι επιστήμονες έχουν προτείνει τις ακόλουθες θέσεις: Ο άντρας από πίσω Η γυναίκα από κάτω Και στα όρθια Η σκέψη είναι ότι η γυναίκα βρίσκεται σε τέτοια στάση που το σπέρμα ρέει ανεμπόδιστο χωρίς παρεμβολές, άρα το ταχύτερο αρσενικό σπέρμα θα φτάσει γρήγορα στον στόχο του. 
-Η μέθοδος douching. Το douching, δηλαδή οι πλύσεις με νερό και ξύδι κάνουν τον κόλπο πιο όξινο και ως εκ τούτου δρα το σπέρμα το θηλυκό. Το douching, δηλαδή οι πλύσεις με νερό και μαγειρική σόδα κάνουν το κόλπο πιο αλκαλικό και ως εκ τούτου θα είναι αγόρι.
  -Η μέθοδος της διατροφής. Όποιος θέλει ένα αγόρι, τρώει κόκκινο κρέας και αλμυρά τρόφιμα, όπως κουλούρια, τσιπς, παστουρμά κ.α. Άλλα τρόφιμα για αγόρια είναι τα δημητριακά και οι μπανάνες. Όποιος θέλει κορίτσι, τρώει πολλά ψάρια και λαχανικά και στη συνέχεια, ολοκληρώνει με κάποια σοκολάτα.
 -Η μέθοδος του οργασμού. Η θεωρία εδώ λέει, ότι όποιο φύλο έρθει πρώτο σε οργασμό υπαγορεύει και το φύλο του παιδίού που θα συλληφθεί, οπότε αν ο άνδρας έρθει πρώτος σε οργασμό θα είναι ένα αγόρι. Αν η γυναίκα φτάσει πρώτη σε οργασμό θα είναι ένα κορίτσι. Αν βέβαια αυτό ήταν αλήθεια, το 99,9 τοις εκατό από τα μωρά που γεννιούνται θα είναι άνδρες. -Η μέθοδος των Κινέζων. Οι Κινέζοι έχουν επινοήσει ένα γράφημα όπου, με βάση την ηλικία της μητέρας και του μήνα της σύλληψης, μπορούν να προβλέψουν το φύλο.
http://www.emedi.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger