H Ελλάδα θα διοργανώσει αγώνες του Euro 2020

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα παρά την οικονομική κρίση θα καταφέρει να φιλοξενήσει κάποια από τα ματς του Euro 2020.

Ο Γιώργος Σαρρής μίλησε στον NovaΣπορ FM... Για τις πιθανότητες της Ελλάδας να είναι μία από τις χώρες που θα διοργανώσουν το Euro 2020

"Πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η Αθήνα να διεκδικήσει δυνατά να είναι μία από τις πόλεις που θα διεξαχθούν αγώνες για τους ομίλους της διοργάνωσης. Ακόμα όλα είναι ρευστά, τον Δεκέμβριο θα παρθούν οριστικές αποφάσεις. Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε οδηγίες και χρειαζόμαστε να δούμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να διοργανώσουμε κάποια ματς στη χώρα μας "

Για τον αν θα γίνει κίνηση να διεξαχθούν αγώνες της φάσης των ομίλων ή των νοκ άουτ ματς

"Πιστεύω ότι θα είμαστε μία από τις πόλεις που θα έχουμε παιχνίδια της διοργάνωσης. Αν θα είναι παιχνίδια ομίλων ή κάποια μετέπειτα δεν ξέρω ακόμα. Το σχέδιο της διοργάνωσης δεν έχει καταλήξει ακόμα. Είχα πάει την προηγούμενη εβδομάδα στο Ισραήλ, όμως δεν έχουν καταλήξει στο τελικό πλάνο."

Για το αν η οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα πλήττει αυτή την προσπάθεια

"Οπωσδήποτε μας προβληματίζει αυτή η κατάσταση. Οι βελτιώσεις που χρειάζονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, όμως δεν απαιτούν μεγάλο κόστος, αν υπολογίσουμε τον κόσμο που θα έρθει στην Αθήνα και τα κέρδη από τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός."

Για την κατάσταση που βρήκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

"Η Εθνική είναι μία οικογένεια. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στήσει τη φιλοσοφία της ομάδας και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τα επιτυχημένα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα."

Για το πού χρειάζονται αλλαγές

"Όσον αφορά την Εθνική, ένα πρόγραμμα που αφορά τις μικρές εθνικές και τις υποδομές αυτό θέλουμε να κοιτάξουμε περισσότερο. Έχει αρχίσει μία προσπάθεια πριν από δύο χρόνια και αυτό έχει ξεκινήσει και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια."

Για τα όσα έχει συναντήσει τις πρώτες του μέρες στην προεδρία της ΕΠΟ

"Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήμουν στη διοίκηση της ΕΠΟ και ήμουν σε σημαντικές θέσεις. Ήξερα τι θα αντιμετωπίσω και τι θα βρω μπροστά μου. Η νέα διοίκηση θέλει να βελτιώσει κάποια πράγματα. Το πρώτο μέλημα είναι η οικονομική κατάσταση ολόκληρου του ποδοσφαίρου.

Η κρίση έχει χτυπήσει και το ποδόσφαιρο. Τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρώτος στόχος μας είναι πώς θα βρούμε πόρους και τρόπους για να ενισχύσουν οικονομικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα προσπαθήσουμε χωρίς παραβατισμούς να μπουν τα πράγματα σε μία πιο ορθολογική πορεία."

www.sigmalive.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger