Το ΔΝΤ θέλει «κούρεμα» και η κυβερνητική συμμαχία …ουδετερότητα!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012


Δύο διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώτα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και ύστερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, εν όψει του αυριανού Eurogroup.

«Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας, που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στη Βουλή και, παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί η «νέα αφετηρία» που, όπως τόνισε, έχει ανάγκη η χώρα. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο των πολύ δύσκολων μέτρων» και σημείωσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων μας».

«Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρωζώνη, η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αντέχουν καθυστερήσεις ή ασάφειες. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά καθαρά ευρωπαϊκό», είπε και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία και αυτό εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και της συγκυρίας της Ευρώπης, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες». Παράλληλα, τόνισε ότι θα διαψευστούν «οικτρά» αυτοί που «εδώ στην Ελλάδα κατ' επάγγελμα επενδύουν στον «θάνατο» της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη».

Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, αναφέροντας, ότι «οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται αλλά ξέρουν κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία, ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια».Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ανάγκη να γίνει σε πρώτη φάση τουλάχιστον η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, υποστήριξε, πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα ΕΕ και ΔΝΤ.  

«Η προσπάθειές μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί άμεσα ένα βιώσιμο κοινωνικά και οικονομικά σχέδιο με άξονα την ανάπτυξη του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ανέφερε επίσης, πως στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, ανοίγοντας έτσι θέμα για ανασχηματισμό. 

www.newsbomb.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger