ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΜΑΚΙ!!!!!!!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012


FACEBOOK: Ο δαίμονας της δεκαετίας μας… Ότι και να κάνεις το fb το ξέρει… Πας για καφέ?? Θα κάνεις check in… Για ποτό?? Το ίδιο… Ένας φίλος μου είπε πως αν κοιτάξεις το προφίλ ενός ατόμου αμέσως είναι σαν να τον ξέρεις, μέχρι ένα σημείο πάντα… Ξέρεις τη μουσική που ακούει, τι ταινίες βλέπει, πού συχνάζει, με ποιους κάνει παρέα… Τα πάντα δηλαδή. Πιο πολλά μαθαίνεις για κάποιον από το προφίλ του παρά στο πρώτο σας ραντεβού. Δικαιολογημένα λοιπόν λένε πως το fb έχει κλείσει σπίτια… «Ουδέν κρυπτό από το fb». Το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας το περνάμε μπροστά από την οθόνη. Λογικό επομένως να έχει ανθίσει και ο «facebookικός έρωτας….». Πριν κάτι χρόνια, ένα αγόρι σε έβλεπε στο μπαρ, του άρεσες και ερχόταν και σου μιλούσε. Αν όλα πήγαιναν καλά, ανταλλάσατε τηλέφωνα και βγαίνατε οι δυο σας… Πλέον το αγόρι δεν θα σε δει στο μπαρ, αλλά στη φωτογραφία με κάποιο κοινό σας φίλο, κι αφού του γυαλίσεις θα σε «σκουντήξει». Θα τον σκουντήξεις κι εσύ κι αφού βαρεθείτε τα σκουντήγματα κάποιος θα κάνει την «πρώτη» κίνηση και θα κάνει τον άλλο add. Δεν θα μιλήσετε αμέσως, αλλά μετά το πρώτο like σε κάποια photo ή σε τραγούδι. Και θα αρχίσετε να μιλάτε…. Για ώρες, μέρες, βδομάδες μέχρι που θα κανονίσετε να βγείτε. Θα έχετε πει τα εσώψυχά σας, θα νιώθετε οικεία πλέον (αφού θα έχετε ξημεροβραδιαστεί τόσες φορές). Και τι θα έχετε καταλάβει???
Ναι όπως κατάλαβες είμαι κατά του «καμακιού» μέσω fb. Και γιατί??? Για διάφορους λόγους…
1. Και να ξεκινήσω από το πιο κλισέ. Σε περίπτωση που δεν τον ξέρεις καθόλου τον άλλο, έχετε ναι μεν κάποιους κοινούς φίλους αλλά κανένας γνωστός σου δεν τον ξέρει παρά μόνο φατσικά. Έχεις σκεφτεί τον κίνδυνο?? Κάθε μέρα ακούμε στην tv για διάφορες περιπτώσεις διεστραμμένων που «ψωνίζουν» τα θύματά τους μέσω fb και chat. Ναι ξέρω τι σκέφτηκες: αποκλείεται να συμβεί σε μένα. Αυτό έλεγαν και τα θύματα και είδες τι έπαθαν. Από την άλλη θα μου πεις, το ίδιο επικίνδυνος μπορεί να είναι και ο τύπος του μπαρ. Ναι δεν διαφωνώ αλλά τουλάχιστον γύρω σου υπήρχε κόσμος. Άρα συμπέρασμα πρώτο: αν αποφασίσεις να βρεθείς με τον ιντερνετικό σου φίλο φρόντισε να συναντηθείτε σε δημόσιο χώρο και δεν χρειάζεται να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία επίθετο, διεύθυνση κλπ. Και σε καμία περίπτωση μην τον βάλεις σπίτι σου, ούτε βέβαια να πας στο δικό του. Με κόσμο γύρω παιδιά μου. Φύλαγε τα ρούχα σου να χεις τα μισά δεν λένε??? Ας τρενάρετε λίγο την πιο «προσωπική» επαφή, δεν χάθηκε και ο κόσμος.
2. Άλλο περιμένεις και άλλο βλέπεις… Μαζί με το fb θα συμπεριλάβω και τα chat. Πόσες φορές δεν έχει αποδειχθεί ότι τα προφίλ αυτά είναι ψεύτικα?? Θα μου πεις πάλι «μα με το fb βλέπεις φωτογραφίες του άλλου, τους φίλους του κλπ». Κολοκύθια θα σου πω εγώ. Και που ξέρω αν το προφίλ είναι δικό του ή του κολλητού του ή του αδερφού του, και περιμένει ο κύριος ότι θα σε ρίξει επειδή θα τον γουστάρεις σαν άτομο. Ναι ξέρω, η εμφάνιση δεν μετράει τόσο αν σε γοητεύει ο χαρακτήρας του άλλου. Μπαρούφες. Αν τον γουστάρεις σαν άτομο τον κάνεις φίλο και όχι γκόμενο. Μην το αναλύσουμε αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο…
3. Απογοήτευση Νο 2. Μπορεί το παλικάρι να είναι μια χαρά στην εμφάνιση, να μην σε έχει κοροϊδέψει και να μην είναι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πληκτρολόγιο. Παρόλα αυτά υπάρχει και η πιθανότητα να είναι πιο ντροπαλός και όχι τόσο τολμηρός ας το πω, όσο περίμενες. Αφού έκανε τόσες κινήσεις, είναι λογικό να σκεφτείς πως το άτομο που έχεις απέναντί σου τολμάει και δεν κωλώνει. Χμμ…. Η σιγουριά και η ασφάλεια του υπολογιστή αλλάζει τον άνθρωπο. Τι εννοώ… Το πιο απλό, αν του κάνεις μια ερώτηση μέσω chat έχει όλο το χρόνο να σκεφτεί την απάντηση- να ρωτήσει και κανένα φίλο ίσως- χωρίς εσύ να πάρεις χαμπάρι τίποτα. Ακόμα, με τόσο πλούσιο υλικό (το προφίλ σου) μπορεί να αλλοιώνει την απάντησή του για να ταιριάζει στα γούστα σου. Σου φαίνεται παρατραβηγμένο??? Κι όμως δεν είναι… Και εσύ το ίδιο δεν θα έκανες??? Αν δεν το κάνεις δηλαδή… Άρα δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά ότι όντως ο άνθρωπος αυτός σε έχει κερδίσει με τον πραγματικό του εαυτό ή με διάφορα τεχνάσματα…
4. Τέλος- αυτό είναι πιο υποκειμενικό- σας εξιτάρει βρε παιδιά το φλερτ μέσω οθόνης?? Δεν είναι προτιμότερο να έχεις τον άλλο απέναντί σου, να βλέπεις τις κινήσεις του, τις εκφράσεις του όλο το πακέτο δηλαδή. Να έχεις μια επαφή με τον άλλο. Ακόμα και το παιχνίδι με τα βλέμματα… ε δεν συγκρίνεται με τα σκουντήγματα έλεος!!!!
Ίσως, όπως είπα, εγώ να έχω μείνει στην προηγούμενη δεκαετία. Αλλά σκεφτείτε άμα προτιμάτε τις οθόνες γιατί να βγείτε έξω??? Αγοράστε ποτό, κάντε την playlist με τα τραγούδια που γουστάρετε κάντε και «τηλεδιάσκεψη» με τους φίλους σας και θα έχετε μια οικονομικότερη έξοδο σε club με τους φίλους σας…. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως κάθε πράγμα έχει τη μαγεία του και τη γοητεία του. Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πάντα με την τεχνολογία. Εεε στην τελική: ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CYBER SEX ME TO ORIGINAL?????

Betty li
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger