Βρέθηκε «νέο» είδος ανθρώπου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012


Μια αυστραλιανή ερευνητική ομάδα με βάση το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας υποστηρίζει πως ανακάλυψε ένα άγνωστο μέχρι στιγμή είδος ανθρώπου.


Οι «Ελαφάνθρωποι» ζούσαν στη Νοτιοδυτική Κίνα πριν από τουλάχιστον 11.000 χρόνια. Η ανακάλυψή του έλαβε χώρα δεκαετίες πίσω όταν ομάδες ερευνητών βρήκαν διάσπαρτα οστά στο σπήλαιο Μαλουντόνγκ στην επαρχία Γιουνάν καθώς και στην περιοχή Γουάνξι.

Οι σκελετοί τότε ονομάστηκαν «Άνθρωποι του Σπηλαίου των Κόκκινων Ελαφιών» καθώς όπως φαίνεται συνήθιζαν να κυνηγούν και να τρέφονται με τα κόκκινα ελάφια που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Κανένα νεώτερο για τη φύση των σκελετών δεν υπήρξε μέχρι προσφάτως, όταν ο καθηγητής Ντάρεν Κέρνεϊ και η ομάδα του δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της δικής τους μελέτης.

«Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως αποτελούν ένα καινούργιο εξελικτικό παρακλάδι ή πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα πληθυσμό σύγχρονων ανθρώπων που προήλθαν από την Αφρική αλλά έζησαν απομονωμένοι στην Ανατολική Ασία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ζούσαν ταυτόχρονα με τους σύγχρονους ανθρώπους αλλά οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν ποτέ. Γι’ αυτό και φέρουν μια πολύ ιδιαίτερη μορφολογία συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο είδος σκελετού έχει ανακαλυφθεί.

Διέθεταν μεγαλύτερους τραπεζίτες, προεξέχοντα φρύδια, παχιά κρανία, επίπεδα πρόσωπα και πλατιές μύτες. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η ανακάλυψη των απολιθωμάτων αναδεικνύει το πόσο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα ήταν η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης προς το τέλος της εποχής των παγετώνων στην Ασία.

«Το γεγονός αυτό συνιστά ένα μωσαϊκό ποικιλομορφίας, για το οποίο δεν είχαμε ξεκάθαρη εικόνα μέχρι και πριν δέκα χρόνια», δηλώνει ο καθηγητής.

Read more: http://www.neolaia.gr/2012/03/15/vrethike-neo-eidos-anthropou/#ixzz1pDsdz0l2
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger