ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ…… ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!!!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012


Σάββατο απόγευμα. Κάθεσαι στον καναπέ σου και χαζεύεις στην tv τις γνωστές επαναλήψεις. Παράλληλα σκέφτεσαι τι θα φορέσεις το βράδυ –θα ναι και το τεκνό ο φίλος του Γιάννη μαζί και κάτι παίζει μεταξύ σας. Πρέπει λοιπόν να δώσεις όλο σου το είναι. Θα περάσουν φυσικά και τα κορίτσια από το σπίτι για να ετοιμάσουν τη «νύφη». Επιτέλους νιώθεις ξανά ο παλιός, καλός σου εαυτός. Εδώ και 6 μήνες σερνόσουν στα πατώματα για το ελεεινό τυπάκι που σε χώρισε χωρίς καν να σου δώσει μια καλή δικαιολογία. Καθόσουν και σκεφτόσουν τι διάολο έκανες λάθος, έπνιγες τον πόνο σου στο ποτό και έσπαγες τα νεύρα των γύρων σου λέγοντας πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν και άλλα γνωστά «γκομενομοιρολόγια». Πώς είχα γίνει έτσι, σκέφτεσαι και γελάς με τον εαυτό σου. Τεσπά, αυτά είναι παρελθόν και εσύ έχεις σκοπό να γράψεις καινούργια ιστορία σήμερα.
Πέρασε η ώρα και πρέπει να μπεις για μπάνιο। Και τσακ…॥ το τηλέφωνο χτυπάει. Ένα γνωστό αριθμό βλέπεις στην οθόνη του κινητού αλλά δεν τον έχεις αποθηκευμένο. Όχι, αποκλείεται…. Δεν παίζει να είναι αυτός…. Τι θέλει αυτός??? Ε δεν μπορείς, θα το σηκώσεις, θα σε φάει η περιέργεια. Το παίζεις άνετη και καλά ποιος είναι, και σου έρχεται η γνωστή απάντηση «ΕΓΩ». Ποιος εσύ ρε γελοίε που έχεις και το θράσος να περιμένεις να θυμάμαι τη φωνή σου??? (καλά ότι την θυμάσαι την θυμάσαι μην κοροϊδευόμαστε, 6 μήνες περίμενες αυτό το τηλεφώνημα). Ωραία εσύ είσαι και τι θες?? Και αρχίζει το γνωστό παραμύθι…. Του έλειψες, πήρε να δει τι κάνεις και θέλει να σε δει, τόσα περάσατε εξάλλου… ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?????

Όπως έχουμε ξαναπεί: DON’ T PANIC!!!!! Σκέψου γρήγορα και ψύχραιμα। Τι θέλεις πάλι αυτός από σένα και κυρίως τι θες εσύ απ’ αυτόν???

1. Αρχίζεις να τον βρίζεις και του λες ότι έχει πολύ μεγάλο θράσος να σε παίρνει μετά από όλα αυτά τηλέφωνο και να σου ζητάει να βρεθείτε. ΛΑΘΟΣ, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Φυσικά και καλά έκανες που αρνήθηκες να βρεθείτε. Πως είναι δυνατόν να επιστρέψεις σε έναν άνθρωπο που για 6 μήνες δεν ήξερε αν ζούσες ή αν πέθανες, που σε χώρισε χωρίς λόγο και αιτία και σε έκανε να μισείς τον εαυτό σου. Ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό γυναικών γυρίζει στους πρώην. Και τι καταλαβαίνετε ρε κορίτσια? Περνάτε καλά για λίγους μήνες και μετά βγαίνουν στο προσκήνιο οι λόγοι που σας οδήγησαν στο χωρισμό. Οι πρώην είναι δοκιμασμένη συνταγή, με αρχή και τέλος. Δεν είναι πιο λογικό να θες να γνωρίσεις έναν καινούργιο άνθρωπο που δεν ξέρεις πότε και αν έρθει η ημερομηνία λήξης??? Θυμηθείτε τι σκεφτόσασταν λίγο πριν στον καναπέ σας. Το καινούργιο πιπίνι περιμένει σήμερα και εσύ κάθεσαι και σκέφτεσαι το σκουλήκι. Η αντίρρηση μου για την αντίδραση ήταν στον τρόπο. Δεν χρειάζεται να τον βρίσεις γιατί έτσι του δείχνεις πόσο πολύ σε πόνεσε και ότι ακόμα τον θες, ότι τόσο καιρό ήσουν πάνω από το τηλέφωνο και τώρα θες να του φωνάξεις «γιατί δεν τηλεφωνούσες?» . ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Του απαντάς όσο πιο φυσιολογικά γίνεται, σαν να μιλάς με έναν απλό γνωστό σου και του εξηγείς ότι θα ήταν προτιμότερο να μην βρεθείτε, έχετε προχωρήσει και οι δυο τις ζωές σας και μια τέτοια συνάντηση θα ήταν πισωγύρισμα. Τον ευχαριστείς που σε θυμήθηκε και πήρε-επιτέλους- να δει αν είσαι καλά αλλά πρέπει να κλείσεις γιατί έχεις δουλειά. Καλά να περνάει και μπιπ….. το έκλεισες!!! Ξέρω έχετε φρικάρει αλλά αυτό λέγεται ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ κυρίες μου.

2. Δέχεσαι την πρόταση του. Μόνο για έναν λόγο θα μπορούσα να δεχτώ αυτή την αντίδραση…. ΜΟΝΟ για ΕΚΔΙΚΗΣΗ!!!! Ακούγεται σκληρό αλλά πόσες από σας δε θα θέλατε να τον εκδικηθείτε? Να τον κάνετε να περάσει τα ίδια και να νιώσει τόσο σκατά όσο εσείς (καλά ως ένα βαθμό μην ξεχνάμε άντρας είναι). Έτσι, επάνω του κορίτσια!!!Αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν δέχεσαι αμέσως να βρεθείτε. Κάνε λίγο την δύσκολη: δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα… και εγώ θέλω να σε δω αλλά…. δεν ξέρω αν πρέπει….. Έλα ξέρεις, τις γνωστές μαλαγανιές που λέει και η γιαγιά μου. Αμέσως του χτυπάς το καμπανάκι «διαθέσιμη γκόμενα» και θα αρχίσει πάλι το κυνήγι μέχρι να σε ρίξει. Θα σε ξαναπάρει τηλέφωνο και θα κάνει διάφορα τεχνάσματα. Πιστεύει ότι είσαι μισοψημένη και επομένως δε θέλει πολύ κόπο. Εδώ όπως παραμονεύει ένα άλλο πρόβλημα: σε καμία μα σε καμία περίπτωση ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ ΞΑΝΑ!!! Με τα ίδια κόλπα σε έριξε και την προηγούμενη φορά άρα ξέρει να σε χειρίζεται πολύ καλά. Δεν έχει αλλάξει, παραμένει ο ίδιος άνθρωπος και θέλει ένα μόνο πράγμα: να περάσει καλά. Σκέψου προσεκτικά την όλη κατάσταση και συντόνισε τις κινήσεις σου. Αν αφήσεις το συναίσθημα απ’ έξω είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις… ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ!!!!

Ξέρω τι σκέφτεστε πολλές: και ο έρωτας??? Υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα να είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του, άρα τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα… Αν η απόφασή σου είναι να γυρίσεις πίσω και να το προσπαθήσεις ξανά…. τι να σου πω… Αφού αυτό θες… άντε και ο Θεός βοηθός. Σίγουρα κάθε σχέση είναι διαφορετική και με τον άνθρωπο αυτό να έχετε ζήσει πολλά…. Μια συμβουλή μόνο: πριν τα ξαναβρείτε μιλήστε ανοιχτά. Συζητείστε για όλα τα πράγματα που σας/τον οδήγησαν στο χωρισμό, λύστε διάφορα προβλήματα και προσπαθήστε να κάνετε μια καλύτερη αρχή αυτή τη φορά. Μόνο μην το παρακάνετε στην κουβέντα γιατί είναι άντρας και το πιο πιθανόν είναι να ξαναχωρίσετε προτού τα ξαναφτιάξετε…. (κρίμα τον φίλο του Γιάννη που είχε άλλα σχέδια για απόψε… στείλε μου τον αριθμό του)

Betty Li
Share this article :

4 σχόλια:

  1. karfonesai oti to grapses esy...p.x. pnigeis ton pono sou sto poto...katse re oresti makri....like sto γκομενομοιρολόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ einai h epilogi pou dialegeis otan thes na apofygeis tin maxh epeidi ksereis oti tha tin xaseis ek ton proteron....po malaka tora to skeftika

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger