ΓΡΙΦΟΙ:ΕΞΑΣΚΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ !

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


Οι γρίφοι μας θα σας προσφέρουν στιγμές ξεκούρασης και θα αποτελέσουν μία ευκαιρία να εξασκήσετε το μυαλό σας.

Μερικοί απο τους Γρίφους λύνονται μόνο με διαίσθηση, και άλλοι με λογική. Αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η διαδρομή προς την λύση και όχι η λύση .... ".

Γρίφος 1: Η γέφυρα

Στη µέση µιας γέφυρας υπάρχει ένα φυλάκιο. Ο φύλακας βγαίνει κάθε δέκα λεπτά και καλεί οποιοδήποτε βρίσκεται πάνω στη γέφυρα να γυρίσει πίσω και αν δεν υπακούσει τον πυροβολεί. Ο χρόνος για να περάσει κανείς τη γέφυρα είναι δεκαπέντε λεπτά. Πώς µπορεί κανείς να περάσει αυτή τη γέφυρα;

Γρίφος 2: Η έξυπνη µέτρηση

Ένας έχει µια νταµιτζάνα κρασί και θέλει να δώσει σε φίλο του 1 λίτρο. Πώς µπορεί να το µετρήσει, χωρίς καθόλου απ’ το κρασί να πάει χαµένο, αν διαθέτει µόνο ένα δοχείο των 5 λίτρων και ένα των 3 λίτρων;

Γρίφος 3: Η λάµπα

Έχουµε ένα δωµάτιο το οποίο έχει µία λάµπα(στο εσωτερικό του)και τρεις διακόπτες (στο εξωτερικό του). Ένας από αυτούς τους διακόπτες είναι αυτός που ανάβει την λάµπα. Εµείς πρέπει µε µία µόνο προσπάθεια να καταλάβουµε ποιος διακόπτης είναι ο σωστός.Δηλαδή ποιο ή ποιους διακόπτες πρέπει να πατήσουµε ώστε όταν ανοίξουµε την πόρτα να καταλάβουµε ποιος είναι ο σωστός;
(Εννοείται ότι όταν είναι κλειστή η πόρτα δεν βλέπουµε αν ανάβει ή όχι η λάµπα)


Γρίφος 4: Το άδειο δωµάτιο

Σε ένα άδειο δωµάτιο µε πολύ ψηλό ταβάνι βρέθηκε ένας κρεµασµένος άνδρας. Το δωµάτιο ήταν κλειδωµένο από µέσα και είχε υγρασία.
Η ερώτηση είναι το πώς κατάφερε να κρεµαστεί ο άτυχος άνδρας αφού το δωµάτιο ήταν εντελώς άδειο όπως είπαµε, το ταβάνι πολύ ψηλό και δεν υπάρχει παράθυρο.


Γρίφος 5: Το µακρύ καλάµι

Ένας ψαράς θέλει να ταξιδέψει αεροπορικώς µεταφέροντας µαζί του ένα καλάµι ψαρέµατος. Δυστυχώς ο υπεύθυνος της εταιρίας του λέει πως το καλάµι του έχει 5 εκατοστά µεγαλύτερο µήκος από αυτό που επιτρέπουν οι κανονισµοί. Ο ψαράς µελέτησε το πρόβληµα και βρήκε έναν τρόπο για να το συσκευάσει χωρίς να το λυγίσει ή να το κοντύνει και χωρίς να παραβεί τους κανονισµούς. Τι έκανε;


Γρίφος 6: Οι µπάλες

Έχουµε 9 µπάλες του ίδιου όγκου άλλα µία από αυτές έχει διαφορετικό βάρος, είναι πιο ελαφριά. Ακόµα έχουµε µία ζυγαριά και θέλουµε να βρούµε την ελαφρύτερη µπάλα κάνοντας µόνο δυο ζυγίσεις.(Η ζυγαριά δεν είναι αυτή που της βάζεις ένα αντικείµενο και σου λέει το βάρος του άλλα αυτή που συγκρίνει δυο αντικείµενα για το πιο είναι πιο βαρύ)

Γρίφος 7: Άνοιξε µόνο ένα

Κάποια κυρία έχει ένα κουτί µε σοκολατάκια, ένα µε µπισκότα και ένα µε καραµέλες. Κάθε κουτί έχει µια ετικέτα στην οποία αναγράφεται το περιεχόµενό του. Οι ετικέτες, όµως, έχουν µπει και στα τρία λάθος. Μπορείς να βρεις τι περιέχει κάθε κουτί ανοίγοντας µόνο το ένα από αυτά;

Γρίφος 8: Οικογενειακά

Ο Πέτρος και η Μαρία ζουν μαζί με τα 12 παιδιά τους. Κάποια από αυτά είναι από τον προηγούμενο γάμο του Πέτρου και κάποια από τον προηγούμενο γάμο της Μαρίας. Ο καθένας τους συνδέεται άμεσα με 9 από τα παιδιά αυτά. Πόσα παιδιά απέκτησαν μαζί;



ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Γρίφος 1: Η γέφυρα

Απάντηση: Θα προχωρήσει κανονικά πάνω στη γέφυρα, αλλά πριν βγει ο φύλακας θα αντιστρέψει την πορεία του. Ο φύλακας θα τον γυρίσει πίσω και έτσι θα τον στείλει προς την επιθυµητή κατεύθυνση.

Γρίφος 2: Η έξυπνη µέτρηση

Απάντηση: Πρώτα θα γεµίσει το δοχείο των 3 λίτρων. Μετά θα αδειάσει τα 3 λίτρα στο δοχείο των 5 λίτρων. Πάλι θα γεµίσει το δοχείο των 3 λίτρων και θα αδειάσει απ’ αυτό στο δοχείο των 5 λίτρων τόσο κρασί, ώστε να το γεµίσει. Έτσι θα µείνει στο δοχείο των 3 λίτρων ακριβώς 1 λίτρο.


Γρίφος 3: Η λάµπα

Απάντηση: Θα πατήσουµε πρώτα τον πρώτο διακόπτη και θα τον αφήσουµε πατηµένο για λίγα λεπτά. Ύστερα θα τον επαναφέρουµε στην αρχική του κατάσταση (τον πρώτο διακόπτη) και θα πατήσουµε τον δεύτερο διακόπτη. Τότε θα ανοίξουµε την πόρτα και θα πράξουµε ως εξής: Αν η λάµπα καίει πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι ο δεύτερος που είναι και πατηµένος, αν δεν καίει θα πιάσουµε την λάµπα και αν είναι ζεστή πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι ο πρώτος ενώ αν δεν καίει πάει να πει ότι ο σωστός διακόπτης είναι τρίτος.


Γρίφος 4: Το άδειο δωµάτιο

Απάντηση: Ο άνδρας αυτός για να φτάσει το σχοινί ανέβηκε σε ένα κοµµάτι πάγου το οποίο στη συνέχεια έλιωσε και έµεινε µόνο η υγρασία.

Γρίφος 5: Το µακρύ καλάµι

Απάντηση: Έφτιαξε ένα κουτί ύψους κατά 5 εκατοστά µικρότερο από το καλάµι του και το τοποθέτησε µέσα του διαγώνια.

Γρίφος 6: Οι µπάλες

Απάντηση: Θα βάλουµε τρεις µπάλες από την µία µεριά της ζυγαριάς και τρεις από την άλλη, αν η ελαφρύτερη µπάλα είναι σε µία από τις δυο πλευρές, δηλαδή σε µία τριάδα, τότε ζυγίζουµε τις δυο από τις τρεις µπάλες της τριάδας µεταξύ τους και αν είναι µία από τις δυο έχει καλός αλλιώς θα είναι η τρίτη. Αν η ζητούµενη µπάλα δεν είναι σε καµία από τις δυο τριάδες που ζύγισα θα είναι στην τριάδα που δεν ζύγισα και θα κάνω ότι και πρίν.


Γρίφος 7: Άνοιξε µόνο ένα

Απάντηση: Ανοίγεις, ας πούµε, το κουτί που η ετικέτα του γράφει “σοκολατάκια” και βρίσκεις τις καραµέλες. Αυτό σηµαίνει ότι το κουτί µε ετικέτα “µπισκότα” περιέχει τα σοκολατάκια, αφού δεν µπορεί να περιέχει τα µπισκότα. Τέλος, το κουτί µε ετικέτα “καραµέλες” περιέχει τα µπισκότα.


Γρίφος 8: Οικογενειακά

Απάντηση: Μαζί απέκτησαν 6 παιδιά. Τρία είχε ο Πέτρος από τον πρώτο γάμο του και τρία η Μαρία.

http://www.inlivadia.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger