ΚΕΙΚ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ !
Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012
Εύκολη, νόστιμη και οικονομική πρόταση που θα μπορείς να την απολαύσεις κάθε ώρα της ημέρας! Δεν χρειάζεται να είσαι master για να τα καταφέρεις...
Υλικά για το κέικ με ζαμπόν
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2/3 του φλιτζανιού γιαούρτι
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε κομματάκια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 αυγά χωριστά κρόκοι και ασπράδια
ψιλοκομμένη πράσινη και κόκκινη πιπεριά.br /> πιπέρι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τους κρόκους αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα (προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού για να δέσει) και την προσθέτουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με την πιπεριά. Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Το βγάζουμε αμέσως από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστική μεμβράνη για να μην στεγνώσει.
Καλή απόλαυση!
http://www.menslounge.gr
0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !