ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ DNA

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012


Υστερα από χρόνια προβλέψεων, σύμφωνα με τις οποίες το «γονιδίωμα των 1.000 δολαρίων», μία πλήρης ανάλυση των γενετικών πληροφοριών ενός ανθρώπου, βρισκόταν «προ των πυλών», αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε ότι δημιούργησε τέτοια συσκευή. Η νέα συσκευή αποκωδικοποίησης γονιδιώματος της εταιρίας Ion Torrent από το Γκίλφορντ του Κονέτικατ, είναι χίλιες φορές πιο ισχυρή από την υπάρχουσα τεχνολογία, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της επιχείρησης Τζόναθαν Ρόθμπεργκ. Η συσκευή, που έχει μέγεθος όσο και ένας οικιακός εκτυπωτής, είναι ικανή να συνθέσει το γονιδίωμα ενός ανθρώπου σε 24 ώρες, από οκτώ εβδομάδες που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.

Η Ion Torrent σχεδιάζει να διαθέσει τη συσκευή στο εμπόριο, έναντι 100.000 δολαρίων, ποσόν που θεωρείται λογικό για νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. Η αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος θα στοιχίζει 1.000 δολάρια.

Ο ιατρικός κόσμος εκτιμά ότι η συσκευή θα επιτρέψει την αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος ανθρώπων, που δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, δημιουργώντας ακανθώδη ηθικά ζητήματα. Αν και ψυχολόγοι αναφέρουν ότι ασθενείς μπορεί να υποστούν ψυχολογικό σοκ, αν η αποκωδικοποίηση του DNA τους δείξει ότι έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη Πάρκινσον ή άλλης ασθένειας, ενώ οι πληροφορίες αυτές μπορεί ακόμη και να έχουν αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας επικίνδυνο εφησυχασμό και ευνοώντας τις ανθυγιεινές συνήθειες.
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger