ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη ψυχολογία μας και να ενισχύσουν τη διάθεσή μας. Αναλυτικά, οι ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση της διάθεσης ειναι οι εξής:
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στο σολομό, το λιναρόσπορο και τα καρύδια.
Τρυπτοφάνη, που περιέχεται στη γαλοπούλα, τη σόγια, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μαγνήσιο, που βρίσκεται στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
Φυλλικό οξύ, που περιέχεται στα φρούτα και τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά.
Βιταμίνη B-12, που μπορούμε να βρούμε στα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα οστρακοειδή και το ψάρι.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Γιατρών η διατροφή δεν είναι αρκετό υποκατάστατο της επαγγελματικής ιατρικής φροντίδας σε περιπτώσεις κατάθλιψης και άλλων σοβαρών ψυχικών νόσων.
0 σχόλια:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !