ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΤΟ JUNK FOOD

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011


Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν έχουν μια δύσκολη και κουραστική μέρα ή όταν είναι στενοχωρημένοι, θέλουν να βρουν «παρηγοριά» σε ένα ανθυγιεινό σνακ, σε ένα κομμάτι πίτσα ή σε ένα burger.

Κι όμως, νέα έρευνα έρχεται να αντικρούσει αυτή την αντίληψη, αφού σχετίζει το τσιμπολόγημα τέτοιων τροφών με το αίσθημα της μελαγχολίας! Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση trans λιπαρών, που υπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό σε όλες τις πρόχειρες τροφές, επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Τα πειράματα διήρκεσαν έξι χρόνια και απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν ακόμη και σε μικρές ποσότητες αυτά τα λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε επεξεργασμένες τροφές και πολλά προσυσκευασμένα γλυκίσματα, διέτρεχαν έως και 48% υψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν κατάθλιψη. Αντίθετα, όσοι έκαναν σωστή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είχαν λιγότερα κρούσματα κατάθλιψης.

Γι αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα θέλετε να «πνίξετε τον πόνο σας» με ένα τέτοιο σνακ, προτιμήστε μια φρουτοσαλάτα!
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger