ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011


Δίνουν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς, ρομαντισμού, χαλάρωσης και μας αρέσουν πολύ.
Πως όμως να διαχειριστούμε τις κακοτοπιές; Μάθετε αμέσως τώρα!
Λεπτά κεριά Αν έχετε λεπτά κεριά, που υγροποιούνται καθώς λιώνουν, βάλτε λίγες σταγόνες στην υποδοχή του κηροπήγιου πριν τα ανάψετε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα κολλήσει το κερί μέσε στην υποδοχή.

Κεριά που στάζουν Αν τα κεριά που αγοράζετε δεν είναι καλής ποιότητας και έχουν την τάση να λιώνουν γρήγορα και να στάζουν υπερβολικά όταν τα ανάβετε, δοκιμάστε, πριν τα χρησιμοποιήσετε, να τα βουτήξετε σε κρύο νερό (τόσο όσο χρειάζεται να τα σκεπάσει). Προσθέστε σε αυτό δύο κουταλιές αλάτι και αφήστε τα για μισή ώρα. Μετά βγάλτε τα, σκουπίστε τα και χρησιμοποιήστε τα κανονικά.

Βάσεις κεριών Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές βάσεις, ή βάσεις που είναι εύφλεκτες. Οι μεταλλικές βάσεις είναι οι πλέον ασφαλείς.

Βάσεις κεριών Χρησιμοποιείτε βάσεις κεριών που δεν ανατρέπονται εύκολα. Βεβαιωθείτε ότι τα κεριά είναι στερεωμένα γερά στη βάση τους.

Κεριά σε ασφαλή μέρη Τοποθετείται τα κεριά σε ασφαλή μέρη που δεν ανατρέπονται εύκολα, μακριά από εύφλεκτα αντικείμενα.

Κεριά αναμμένα Μην αφήνετε αναμμένα κεριά μακριά από την προσοχή σας .Κρατάτε το φυτίλι των μικρό έτσι ώστε η φλόγα τους να είναι περιορισμένη.

Κεριά και πυρκαγιές Προσοχή !!! Οι περισσότερες πυρκαγιές από τα κεριά προξενούνται όταν η φλόγα τους αγγίζει τριγύρω άλλα εύφλεκτα αντικείμενα όπως κουρτίνες, τραπεζομάντιλα ή άλλα διακοσμητικά. Πυρκαγιές προξενούνται ακόμα όταν το κερί ή η παραφίνη τους υπερθερμανθεί.

Κεριά και στάξιμο Ένας θαυμάσιος τρόπος να κάνετε τα κεριά να μην στάζουν όσο και αν τα κρατήσετε αναμμένα είναι να τα κρατήσετε βουτηγμένα επί μερικές ώρες σε ένα δυνατό διάλυμα από αλατόνερο. Αφήστε τα να στεγνώσουν μετά, και . . . δεν θα στάζουν πια.

ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Αν φυλάξετε τα κεριά στο ψυγείο μερικές ώρες πριν τα ανάψετε, διαρκούν πολύ περισσότερο.

ΚΕΡΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Κερί που έσταξε σε κηροπήγια ή άλλα αντικείμενα, βγαίνει πολύ εύκολα, αν τα τοποθετήσετε στη κατάψυξη μερικές ώρες.

ΚΕΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ Καθαρίστε την ατμόσφαιρα του σπιτιού από τις άσχημες μυρωδιές και τον καπνό , αγοράζοντας αρωματικά κεριά με μυρωδιές που γαληνεύουν , όπως το άρωμα πορτοκαλιού , το γιασεμί , η λεβάντα .

ΚΕΡΙΑ Τα κεριά που ανάβετε στο σπίτι μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο, αν πριν τα ανάψετε τα κρατήσετε στην κατάψυξη επί 30 λεπτά, και αν κρατάτε το φυτίλι πολύ κοντό


ΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΧΛΕΣ Αν στάξει κερί ή κολλήσει τσίχλα στα ρούχα σας , μη δοκιμάσετε με κανένα τρόπο να τα αφαιρέσετε αμέσως . Πάρτε μία νάιλον σακούλα και βάλτε μέσα τα ρούχα σας . Βάλτε την στην κατάψυξη και αφήστε την για μία ώρα τουλάχιστον . Το κερί ή η τσίχλα θα σκληρύνει τόσο , ώστε να ξεκολλήσει πολύ εύκολα ....


tromaktiko
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger