«Το κρέας είναι κρέας», Ελβετοί τρώνε κρέας σκύλου και γάτας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σε χώρες όπως η Kίνα και το Βιετνάμ, η κατανάλωση κρέατος, που προέρχεται από σκύλο ή γάτα δεν αποτελούν ταμπού. Όμως ποια θα ήταν η αντίδραση από μια τέτοια πρακτική σε χώρες του Δυτικού πολιτισμού; Και όμως στην καρδιά της Ευρώπης, σε μία οικονομικά εύρωστη χώρα, όπως είναι η Ελβετία, το κρέας σκύλου, ή γάτας, αποτελεί ένα καθημερινό έδεσμα στα τραπέζια αγροτικών πληθυσμών. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Tages Anzeiger" και την "daily mail", μια τέτοια πρακτική ακολουθείται παραδοσιακά, μέχρι και σήμερα στις αγροτικές περιοχές Appenzell και St.Gallen. Μάλιστα το κρέας που θεωρείται εκλεκτός «μεζές», είναι αυτό που προέρχεται από σκύλο ράτσας συγγενικής προς τα Rotweiler. Η κατανάλωση σκύλου ή γάτας δεν απαγορεύεται στην Ελβετία, όπως και στη γειτονική Γερμανία. 
Όμως το εμπόριο της σάρκας «κατοικίδιων» ζώων δεν επιτρέπεται. Επίσης η θανάτωση ενός ζώου που θα φαγωθεί, δεν διώκεται ποινικά ως πράξη, παρά μόνο αν ο τρόπος θανάτωσης του ζώου, ήταν βάναυσος. Η ασάφεια που προκύπτει από τους νόμους, επιτρέπει ακόμη σε ανθρώπους, που θεωρούν πως η πρακτική της βρώσης σκύλου δεν είναι λιγότερο πολιτισμένη από την κατανάλωση χοιρινού ή μοσχαρίσιου κρέατος, να εκτρέφουν γάτες και σκύλους που θα καταλήξουν σε ένα παραδοσιακό τραπέζι. O αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος ενός τρυφερού κομματιού κρέατος σκύλου, είναι το “mostbröckli”, ένα είδος αλλαντικού, το οποίο είναι περιζήτητο. 
Αν και οι αγρότες που ακολουθούν αυτή τη διατροφική παράδοση δεν αισθάνονται τύψεις ή ενοχές, συχνά την αποκρύπτουν από τους συμπατριώτες τους που κατοικούν στις πόλεις και οι οποίοι έχουν αναπτύξει διαφορετική αντίληψη για τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, η θανάτωση των δύστυχων ζώων γίνεται από ειδικούς, οι οποίοι τα πυροβολούν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι υπέρμαχοι της βρώσης σκύλου ή γάτας, ή οποιουδήποτε ζώου που δεν απειλέιται με εξαφάνιση, ισχυρίζονται πως είναι αυθαίρετη η απόφαση να υπάρχουν είδη ζώων που είναι αποδεκτό να τα τρώμε και άλλα είδη που είναι "αμαρτία" να φαγωθούν. Ωστόσο άνθρωποι που έχουν κατοικίδια και φιλοζωικές οργανώσεις αναρωτιούνται “τι άνθρωπος είναι αυτός που θα έτρωγε τον «καλύτερο του φίλο»;” http://www.globalomen.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger