8 ενδείξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Keele, βαρύνοντα ρόλο παίζει η ηλικία. Ωστόσο, οι οκτώ ενδείξεις για τη νόσο του καρκίνου είναι η σύσταση του αίματος, εάν κάποιος βήχει με αίμα, το εξόγκωμα στο μαστό, η δυσκολία στην κατάποση, η αιμορραγία ύστερα από την εμμηνόπαυση, το μη φυσιολογικό αποτέλεσμα ύστερα από εξέταση προστάτη, η αιμορραγία στα ούρα και η αναιμία. Όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τόσο το καλύτερο. Σύμφωνα με την έρευνα, εάν ο ασθενής είναι κάτω των 55 ετών, συνήθως εμφανίζει σχεδόν ταυτόχρονα δύο από τα παραπάνω συμπτώματα. 
Άνω των 55 ετών, και όσον αφορά στους άνδρες μόνο, προέκυψε από την έρευνα, πως όταν κάποιος δυσκολεύεται να καταπιεί, αποτελεί μάλλον ένδειξη πως μπορεί να έχει καρκίνο στον οισοφάγο, ενώ το αίμα στα ούρα πρέπει να απασχολήσει τους άνδρες κάθε ηλικίας και τις γυναίκες άνω των 60 ετών. Οι επιστήμονες θεωρούν πολύ θετικό το γεγονός πως κατάφεραν να θεωρήσουν ως "ύποπτα" για καρκίνο συγκεκριμένα συμπτώματα και υποστηρίζουν πως έτσι θα μειωθούν οι θάνατοι από τη νόσο. 
 Παρόλ' αυτά, τα παραπάνω συμπτώματα δεν είναι τα μοναδικά. Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις, διαφορετικές σε κάθε περίπτωση καρκίνου, που δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία. Οι ερευνητές, απλώς, επισημαίνουν, πως καθώς υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί τύποι της νόσου, εάν κάποιος αισθανθεί την παραμικρή αλλαγή στο σώμα του, να συμβουλευθεί το γιατρό του αμέσως. Η εν λόγω ανακάλυψη απλώς ενισχύει και συνεισφέρει στο έργο των επιστημόνων. Πηγή: www.enet.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger