ΓΙΑ ΚΑΛΟ SEX...ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Οι άνδρες που εκτίθενται σε υψηλές δόσεις «δισφαινόλης Α» (BPA), μιας ουσίας που χρησιμοποιείται ευρέως σε πλαστικά μπουκάλια και δοχεία, παρουσιάζουν ασυνήθιστα υψηλή συχνότητα σεξουαλικών προβλημάτων, δείχνει μελέτη σε κινεζικό εργοστάσιο. Προηγούμενες μελέτες έχουν ενοχοποιήσει τη BPA και για διαβήτη, καρδιοπάθειες, ορμονικές διαταραχές και καρκίνο, παραμένει ωστόσο ασαφές αν είναι επιβλαβή ή όχι τα επίπεδα της ουσίας στα οποία εκτίθεται ο γενικός πληθυσμός.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) καθησύχασε πέρυσι το κοινό ότι τα ίχνη δισφαινόλης Α που διαρρέουν από πλαστικά μπουκάλια και δοχεία τροφίμων δεν είναι επικίνδυνα. Ωστόσο οι επιστημονικοί σύμβουλοι της Υπηρεσίας εξέφρασαν επιφυλάξεις, και τώρα η περυσινή ανακοίνωση επανεξετάζεται.

Η ύποπτη ουσία, που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν και στην παραγωγή μπιμπερό, ανιχνεύεται στα ούρα του 90% του αμερικανικού πληθυσμού.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Human Reproduction, εξέτασε 164 Κινέζους εργάτες εργοστασίου που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα BPA. Το δείγμα αυτό συγκρίθηκε με ομάδα 386 άλλων ανδρών στην ίδια πόλη αλλά σε άλλες θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει το mediasoup.gr

Τα επίπεδα BPA μετρήθηκαν στον αέρα του εργοστασίου και οι εθελοντές έδωσαν συνεντεύξεις για τη σεξουαλική ζωή τους.

Συγκριτικά με άλλους άνδρες, οι εργάτες που εκτίθενται σε υψηλές συγκεντρώσεις BPA ήταν σχεδόν πέντε φορές πιο πιθανό να παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία (ωχ μάνα μου…), επτά φορές πιθανότερο να έχουν δυσκολίες στην εκσπερμάτωση και τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναφέρουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία ή απόλαυση..
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger