Η συνταγή της Ημέρας: Μακαρονόπιτα με τέσσερα τυριά!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012


Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:
500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
300γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
180γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη

180γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
180γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
180γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
½ κουταλιά της σούπας ξηρό δυόσμο
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι (επιλέξτε με χαμηλά λιπαρά)
4 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και όπως είναι έτσι ζεστά τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά και το ξηρό δυόσμο μαζί.

Βουτυρώνουμε καλά ένα στρογγυλό πυρίμαχο ταψί (διαμέτρου περίπου 30εκ.) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά να καλύψει όλα τα σημεία. Απλώνουμε το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά στην βάση του ταψιού. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές για όλα τα υλικά. Βάζουμε το γιαούρτι σε καθαρό μπολ και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από τα μακαρόνια όπως κάνουμε με την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε την μακαρονόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στο πάνω μέρος. Αφού κρυώσει ελαφρά ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε μερίδες. Σερβίρουμε ζεστή και συνοδεύουμε με σάλτσα ντομάτας απλή ή και κέτσαπ.

Καλή Όρεξη!


delfinaki-sunset

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Pacmanakis custom Template | blue gene Template
Copyright © 2014. Blue Gene - All Rights Reserved
Template Created by Pacmanakis Inspired by Blue Gene 2011
Proudly powered by Blogger